Η Αργεντινή νίκησε με 3-0 τους Κροάτες και πάει για το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της

Αργεντινή έτοιμη για κούπα! Η παρέα του Λιονέλ Μέσι διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες 3-0 την Κροατία και έκλεισε πανηγυρικά θέση στον κυριακάτικο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «αλμπισελέστε», που έπειτα από οκτώ χρόνια θα έχει νέα ευκαιρία για να κατακτήσει το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της ο Χουλιάν Αλβαρες, με κερδισμένο πέναλτι και δύο γκολ, ενώ ο «Λίο» με το τέρμα που σημείωσε από την άσπρη βούλα και την ασίστ που έδωσε έσπασε κι άλλα ρεκόρ…

Η τακτική του Σκαλόνι να δώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Κροάτες λειτούργησε για την Αργεντινή, που «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις. Μια μπαλιά του Φερνάντες έπιασε εντελώς απροετοίμαστο το σύνολο του Ντάλιτς και ο Λιβάκοβιτς ανέτρεψε εντός περιοχής τον Αλβαρες. Ο Μέσι, που με την 25η εμφάνισή του σε Μουντιάλ έπιασε τον Λόταρ Ματέους στην κορυφή της σχετικής λίστας, άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 34′ και έγραψε ιστορία, μετρώντας πλέον 11 γκολ στη διοργάνωση, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο συμπατριώτη του.

Επίσης, έβαλε υποψηφιότητα για το «χρυσό παπούτσι», αφού έχει πετύχει πέντε τέρματα, όπως και ο Γάλλος Εμπαπέ στο Κατάρ. Στο 39′ ο Αλβαρες με κούρσα που ξεκίνησε κάτω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε τρεις Κροάτες με την εύνοια της τύχης και έκανε το 2-0 για την Αργεντινή. Η παρέα του σπουδαίου Μόντριτς, που είναι ο Κροάτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε Μουντιάλ (17), δεν μπόρεσε να βρει τους χώρους που θα ήθελε για να πετύχει κάποιο γκολ και το πλήρωσε. Στο 69′ ο Μέσι… χόρεψε αργεντίνικο τάνγκο τον Γκβάρντιολ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αλβαρες, που πέτυχε το 3-0. Μάλιστα, ο «Λίο» σκόραρε και έδωσε ασίστ σε τέταρτο αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλος παίκτης. Μοιραία η Κροατία θα αγωνιστεί στον σαββατιάτικο μικρό τελικό για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (86′ Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (74′ Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62′ Λ. Μαρτίνες), Μακ Αλιστερ (86′ Κορέα), Μέσι, Αλβαρες (74′ Ντιμπάλα).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46′ Ορσιτς), Μόντριτς (81′ Μάιερ), Μπρόζοβιτς (50′ Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Πάσαλιτς (46′ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72′ Λιβάγια).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα