Ο παθιασμένος Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με γκολάρα του Μπερνάρ και πέναλτι του Ιωαννίδη

Τεράστιο «διπλό»

Με στιλ και αέρα πρωταθλητή πέρασε, με γκολάρα του Μπερνάρ και πέναλτι του Ιωαννίδη στο 90′, παίρνοντας τεράστιο «διπλό» στην Τούμπα ο πολύ δυνατός Παναθηναϊκός, που είχε παίκτες παθιασμένους και αποφασισμένους, αλλά και τακτική νίκης από το πρώτο ημίχρονο, αφού ήξερε ότι δεν επιτρεπόταν η γκέλα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, εάν ήθελε να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

  • Από τον Νίκο Πετρουλάκη

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε ακόμη και όταν ισοφαρίστηκε από τον Αουγκούστο στο 85′, και έδειξε ψυχή και αποφασιστικότητα για τη νίκη, που τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες -δύο για τον ΠΑΟΚ στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα- έδειξαν ότι μπορεί και να δούμε καλή μπάλα. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, άλλαξε το σκηνικό, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το παιχνίδι, να βγαίνει μπροστά και να αρχίζει να απειλεί με αγωνιστικό θράσος, που του απέφερε και το γκολ στο 38′, όταν, ύστερα από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Σπόραρ πήγε να πέσει, αλλά έστρωσε στον Μπερνάρ, ο οποίος εκτέλεσε άψογα και πέτυχε το 0-1.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με την μπάλα πάνω κάτω, πίεση, δύναμη, σκληρές μονομαχίες και ευκαιρίες εκατέρωθεν, με πρώτο τον Παναθηναϊκό, που έχασε διπλή ευκαιρία (48′ και 49′) με -ποιον άλλον;- τον Σπόραρ!

Oταν πέρασε στο παιχνίδι ο Μπράντον Τόμας αντί του Ολιβέιρα πήρε ζωή η επίθεση του ΠΑΟΚ και ήρθε η ισοφάριση στο 85΄ από μια σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού και σουτ του Αουγκούστο, που ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων.

Για λίγα λεπτά, όμως, αφού στο 88′ ο Ζίφκοβιτς πάτησε τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και το VAR υπέδειξε πέναλτι, για να σκοράρει ο Eλληνας επιθετικός από τα 11 μέτρα και να δώσει το τεράστιο τρίποντο στον Παναθηναϊκό, που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 90’+5′ ο Σίμπερτ σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Αουγκούστο από τον Κλαϊνχάισλερ, όμως το VAR υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μπράντον Τόμας και ακυρώθηκε η απόφαση του διαιτητή.

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46′ Βιεϊρίνια), Ράφα Σοάρες (74′ Ελ Καντουρί), Ινγκασον, Κάργας, Ντάγκλας Αουγκούστο, Ντάντας (68′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (83′ Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ολιβέιρα (74′ Μπράντον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (59′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (82′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα