Ο Μίλτος πέταξε στα 8,52 μ. και στη συλλογή του έχει πλέον και το χρυσό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Ανίκητος!

Γεια σου, τεράστιε Μίλτο! Ο απίστευτος Τεντόγλου σάρωσε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, με τον Τζαμαϊκανό μεγάλο αντίπαλό του να τον χειροκροτεί, υποκλινόμενος στον 25χρονο Ελληνα υπερπρωταθλητή.

  • Από τον Θοδωρή Λιναρδο

Δεν υπάρχει αυτό που έκανε ο Ελληνας αστέρας στον δραματικό τελικό. Με καλύτερο άλμα στα 8,52 μέτρα -μιλώντας και πάλι στην τελευταία του προσπάθεια- πήρε το μόνο χρυσό που έλειπε από την πλούσια συλλογή του, γεμίζοντας ξανά με περηφάνια τους Ελληνες, με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι να ξεσπά σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο Τεντόγλου πέταξε στα 8,50 μ. στο πρώτο του άλμα και γύρισε προς τον κόσμο για να κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση «κάλμα, κάλμα». Σαν να ήξερε ότι το καλό το φυλάει για το φινάλε, όπως συνηθίζει άλλωστε, με τον Πίνοκ να μένει 10 εκατοστά πίσω μετά το τέλος της πρώτης του προσπάθειας. Στο δεύτερο άλμα ο Τεντόγλου ακυρώθηκε.

Αυτό έδωσε… φτερά στον Τζαμαϊκανό, ο οποίος έκανε άλμα 8,50 μ. και πέρασε πρώτος, έχοντας μεγαλύτερο δεύτερο άλμα. Ο Τεντόγλου στο τρίτο άλμα έφτασε στα 8,39 μ., παραμένοντας στη δεύτερη θέση. Στο τέταρτο και πέμπτο άλμα κανείς από τους δύο δεν βελτίωσε την επίδοσή του, για να έρθει το έκτο και καθοριστικό άλμα. Ολα τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία! Ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε ο ίδιος ιστορία, καθώς έχει κατακτήσει πλέον το χρυσό σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει αγωνιστεί.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο την παρουσία της στη διοργάνωση, καθώς ήταν 8η στην 1η ημιτελική σειρά των 200 μ. με 23.15. Η νεαρή αθλήτρια στην πρώτη της συμμετοχή σε ανάλογη διοργάνωση έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες, ενώ κατέλαβε την 22η θέση στο φινάλε μιας επιτυχημένης χρονιάς. Στην ίδια σειρά έτρεξε και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου, που τερμάτισε σε 22.73 και ήταν 15η.

Σήμερα το πρωί στο ύψος γυναικών διεξάγεται ο προκριματικός με τις συμμετοχές των Τατιάνα Γκούσιν, Παναγιώτας Δόση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα