Απόφαση-φιάσκο! Τιμωρία επί δικαίους και αδίκους

Με οριζόντιας έμπνευσης μέτρα η κυβέρνηση κλείνει τις εξέδρες έως τις 12 /02/ 2024 στο ποδόσφαιρο, όταν θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση

Μέτρα χωρίς νόημα και τιμωρία των υγιών φιλάθλων αποφάσισε η κυβέρνηση! Όπως αναμενόταν λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε «λουκέτο» στις εξέδρες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024 στους αγώνες της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού αυτοί θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Επειτα από την ολοκλήρωση αυτού του διμήνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου, ενώ θα εξεταστεί και η τήρηση ορισμένων μέτρων ασφαλείας που θεσμοθετεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, τόνισε ότι κανονικά με τον κόσμο τους θα αγωνιστούν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης (14/12), με Μακάμπι Χάιφα και Ελσίνκι σε Europa League και Conference League, αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση αποφάσισε να «κλείσει» το Καραΐσκάκη εν όψει Μπάτσκα Τόπολα (κεκλεισμένων των θυρών), μία κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τις ευθύνες τις οποίες επιρρίπτει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα φαινόμενα οπαδικής βίας στην Ελλάδα (Βόλος, Χουάνκαρ), μετά και τα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη με τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό. Ετσι, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης αγγίζουν τελικά μόνο το ποδόσφαιρο και εκτάκτως με απόφαση Βρούτση το ντέρμπι του βόλεϊ (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το ερχόμενο Σάββατο) και όχι άλλα αθλήματα, αφού τα παιχνίδια μπάσκετ θα διεξάγονται κανονικά και με κόσμο. Επιπλέον, χωρίς φιλάθλους θα διεξάγονται και οι εντός έδρας αγώνες των Β΄ ομάδων των Big-4 που συμμετέχουν στη Superleague 2. Αν δεν αλλάξει κάτι στο επόμενο διάστημα, η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση είναι να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες με ομάδες της Superleague 1 για το επόμενο δίμηνο, ήτοι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024!

Τρεις προϋποθέσεις

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε τα μέτρα που θα παρθούν και θα εφαρμοστούν μέσα στο δίμηνο που τα παιχνίδια θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. «Συγκεκριμένα, μέχρι τις 12/2 του νέου θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων: Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας, ενώ παράλληλα στο προσεχές αυτό διάστημα των δύο αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα, μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην Αθλητική Δικαιοσύνη» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλήξει: «Ενας νέος άνθρωπος 31 ετών συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από μια δολοφονική ενέργεια, μια πράξη ωμής οπαδικής βίας. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία γιατί, μέσα από τις άμεσες, επαγγελματικές και αποτελεσματικές ενέργειές της, συνελήφθη ο καθ’ ομολογίαν φυσικός αυτουργός του φρικτού αυτού εγκλήματος. Δυστυχώς και μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται ότι πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς όλων αυτών των πράξεων πολλές φορές κρύβονται ένας ή και περισσότεροι ηθικοί αυτουργοί, εκείνοι που τους υποθάλπουν αλλά και όσοι τους ανέχονται. Οφείλουμε στον αστυνομικό που δίνει την πιο δύσκολη μάχη η έρευνα να μην περιοριστεί στη σύλληψη του φυσικού αυτουργού. Είναι σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια να έχουμε δίπλα μας όλους όσοι εμπλέκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, όσοι επενδύουν χρήματα.

Θέλουμε να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, θωρακίζοντας τον επαγγελματικό αθλητισμό, ενισχύοντας έτσι ευρύτερα τον αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που ανακοινώνουμε και ξεκινάμε άμεσα να εφαρμόζουμε θα αποδειχτούν επαρκή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο αποκτήνωσης. Εάν, όμως, κρίνουμε ότι χρειάζονται και ακόμα πιο σκληρά αλλά δίκαια μέτρα, διαβεβαιώνουμε πως δεν θα διστάσουμε στιγμή».


Ποια ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στις θύρες των γηπέδων, αυτό θα επηρεάσει 10 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, αλλά και ματς Κυπέλλου.

Ας δούμε αναλυτικά τα ντέρμπι που θα γίνουν χωρίς κόσμο στις εξέδρες για το πρωτάθλημα: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Aρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Aρης – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Πιο αναλυτικά, κεκλεισμένων των θυρών θα γίνουν τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής: Αρης – ΟΦΗ, Αστέρας – ΠΑΟΚ, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, Κηφισιά – ΠΑΣ, Παναιτωλικός – ΑΕΚ, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός, Λαμία – Βόλος.

15η: ΟΦΗ – Αστέρας, Αρης – Λαμία, Βόλος – Παναθηναϊκός, ΠΑΣ – Παναιτωλικός, Κηφισιά – ΠΑΟΚ, Ατρόμητος – Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός – ΑΕΚ.

16η: Αστέρας – Αρης, Ατρόμητος – Κηφισιά, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ, Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός, Λαμία – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Βόλος, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ.

17η: Αρης – ΠΑΟΚ, Βόλος – Ατρόμητος, ΟΦΗ – Λαμία, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός – Κηφισιά, ΠΑΣ – Αστέρας.

18η: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Αστέρας – Βόλος, Ατρόμητος – ΟΦΗ, Κηφισιά – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – ΠΑΣ, Παναιτωλικός – Αρης, Λαμία – Πανσερραϊκός.

19η: Αρης – Ολυμπιακός, Ατρόμητος – ΑΕΚ, Βόλος – ΠΑΟΚ, ΟΦΗ – Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός – Αστέρας, ΠΑΣ – Πανσερραϊκός, Λαμία – Κηφισιά.

20ή: ΑΕΚ – ΟΦΗ, Αστέρας – Ατρόμητος, Ολυμπιακός – ΠΑΣ, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός – Λαμία, Πανσερραϊκός – Βόλος

21η: ΑΕΚ – Αστέρας, Ατρόμητος – ΠΑΟΚ, Βόλος – Παναιτωλικός, ΟΦΗ – Κηφισιά, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός – Αρης, ΠΑΣ – Λαμία.

22η: Κηφισιά – Βόλος, Ολυμπιακός – ΟΦΗ, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Παναιτωλικός – Ατρόμητος, Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός, ΠΑΣ – Αρης, Λαμία – Αστέρας.

23η: ΑΕΚ – Κηφισιά, Αστέρας – Παναιτωλικός, Ατρόμητος – Αρης, Βόλος – ΠΑΣ, ΟΦΗ – Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – Λαμία.

Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο, χωρίς θεατές θα γίνουν τα παιχνίδια για τη φάση των «16» ΑΕΚ – Aρης, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και οι ρεβάνς τους, καθώς κι εκείνα Κηφισιά – ΟΦΗ, Βόλος – ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός – Αστέρας, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός, Athens Kallithea – Παναιτωλικός, Ατρόμητος – ΑΕΛ. Επίσης, θα επηρεαστούν τα ματς της προημιτελικής και τα πρώτα της ημιτελικής φάσης.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός θα δώσει επιπλέον ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη, καθώς δεν έχει εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για την υπόθεση Χουάνκαρ, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για όσα έγιναν κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, αντιμετωπίζοντας κίνδυνο τιμωρίας της έδρας για 2-4 παιχνίδια.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα