Εντελώς ξαφνικά ο Αλαφούζος έδιωξε τον Γιοβάνοβιτς και τον αντικατέστησε με τον Τούρκο προπονητή

Βόμβα με Τερίμ

Κεραυνός εν αιθρία χθες το πρωί στον Παναθηναϊκό! Ο Αλαφούζος, με μια κίνηση που έφερε αρχικά αναστάτωση και στη συνέχεια οργή στον κόσμο του Παναθηναϊκού, προσέλαβε τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο της ομάδας και το απόγευμα απέλυσε στην προπόνηση τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Μια κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες και δυσαρέστησε τον «πράσινο» λαό, ο οποίος λατρεύει τον Γιοβάνοβιτς.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Φατίχ Τερίμ αποτελεί το Νο1 θέμα συζήτησης σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο 70χρονος Τούρκος τεχνικός, όπως αποκάλυψαν αρχικά οι συμπατριώτες του και επισημοποίησε ο ίδιος αργότερα, συμφώνησε ανήμερα τα Χριστούγεννα στην Κωνσταντινούπολη, σε συνάντηση που είχε με τον Αλαφούζο.

Μάλιστα, θα ταξιδέψει σήμερα το πρωί στην Αθήνα για να υπογράψει στους «πρασίνους» συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Μια εντελώς απρόβλεπτη και τρομερού ρίσκου απόφαση απ’ τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέρεται ότι ήταν δυσαρεστημένος εδώ και λίγες εβδομάδες από τον αποκλεισμό των «πρασίνων» από τη Μακάμπι Χάιφα και από τις ήττες από Αρη και Ατρόμητο, χάνοντας το προβάδισμα που είχαν στη βαθμολογία της Stoiximan Super League. Ο Αλαφούζος είχε ζητήσει εδώ και μέρες να γίνουν «αθόρυβες» αναζητήσεις στην αγορά για προπονητές, και εν τέλει επέλεξε τον Τερίμ, ο οποίος έδειξε εξαρχής ενδιαφέρον να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Ο ίδιος στην Πόλη

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» αποφάσισε (προφανώς για να μη διαρρεύσει το παραμικρό) να πραγματοποιήσει ο ίδιος ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη την ημέρα των Χριστουγέννων για να συναντηθεί με τον Τερίμ και να αναλύσουν τα δεδομένα, όπως επιβεβαίωσαν ο 70χρονος τεχνικός με την ατάκα «ήρθαν και συμφωνήσαμε», αλλά και Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν απευθείας επαφή με τον άλλοτε προπονητή της Γαλατασαράι.

Στην Τουρκία έχουν ήδη κυκλοφορήσει και τα πρώτα ονόματα των συνεργατών που θα φέρει μαζί του στην Ελλάδα ο Τερίμ, με τους Νεσάτι Ατές (43 ετών) και Μερτ Τσετίν να τον ακολουθούν στην Αθήνα ως άμεσοι βοηθοί του, ενώ φαίνεται πως «παίζει» και η περίπτωση του Σουκρού Χανεντάρ. Το περίεργο ντιλ γίνεται ακόμα πιο… περίεργο από νέο δημοσίευμα στη γειτονική χώρα, που αναφέρει πως ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος έχει τη συνδρομητική πλατφόρμα EXXEN, θέλει να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναθηναϊκού.


Με 54 λέξεις ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Ιβάν

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπειτα από 2,5 χρόνια, με την ανακοίνωση για το «διαζύγιο» των δύο πλευρών να είναι τυπική. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτά τα 2,5 χρόνια κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε 113 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη με απολογισμό 64 νίκες, 22 ισοπαλίες και 27 ήττες. Με αυτόν στο τιμόνι οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2022.

Οι «πράσινοι» ανέφεραν συγκεκριμένα: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ευχαριστούμε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του για την προσφορά τους στον σύλλογο, οδηγώντας την ομάδα σε ανοδική πορεία, και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής διαδρομής τους. Η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν».

Τέλος, δημοσίευμα Τούρκου δημοσιογράφου συνδέει τον Τάσο Μπακασέτα με το «Τριφύλλι». Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής, εάν τον εγκρίνει ο νέος προπονητής της ομάδας. Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνας διεθνής έχει συμβόλαιο με την Τραμπζονσπόρ μέχρι το προσεχές καλοκαίρι και μέχρι στιγμής δεν έχουν ευδοκιμήσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την ανανέωση του συμβολαίου του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα