Ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι δικεφάλων με την ΑΕΚ να προηγείται και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 89′

Δίκαιη μοιρασιά

Δεν «Χ»αμογέλασε κανείς! Ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, στην Τούμπα, με την ΑΕΚ να προηγείται στο ξεκίνημα του β’ μέρους και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο φινάλε, έπειτα από πίεση που άσκησε, από τη στιγμή που μπήκε ο Κωνσταντέλιας.

  • Aπό τον Ν. Πετρουλακη

Οι δύο ομάδες είναι πλέον «γνωστές» μεταξύ τους, έπειτα από αρκετά παιχνίδια που έδωσαν πέρυσι και φέτος, άρα και η τακτική που ακολουθεί κάθε προπονητής, είναι ομοίως γνωστή, γι αυτό και κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες και ανάλογα με την αγωνιστική κατάσταση κάθε ομάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι δεν έγινε τίποτα εντυπωσιακό, το αντίθετο μάλιστα, πέρα από δύναμη και ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα, που κάποια δεν τιμωρήθηκαν με κάρτα, δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόσφεραν ποιότητα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γι’ αυτό δικαίως έμειναν στο 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια (47’), μετά από ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία και γύρισμα στον αμαρκάριστο Ελίανσον, ο οποίος από κοντά πετυχαίνει το 0-1.

Ο Λουτσέσκου είχε την ατυχία να μην μπορεί να παίξει από την αρχή ο Κωνσταντέλιας, όπως υπολόγιζε, αυτό του άλλαξε τα σχέδια και δεν υπήρχε η συνοχή που ήθελε, γι’ αυτό έριξε στο ματς από το 70’ και μετά τον Κωνσταντέλια, με στόχο να πιέσει με άλλο τρόπο, με διεμβολισμό, την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ, που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από το 75’ και μετά. O ΠΑΟΚ πίεσε πολύ και μετά από ενέργεια του Κωνσταντέλια η μπάλα έφυγε λίγο άουτ (79΄) και δύο λεπτά αργότερα ο Ντεσπόντοφ με ωραία προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς. Το γκολ «ψηνόταν» για τον ΠΑΟΚ και ήρθε στο 89’ από εκτέλεση φάουλ του Τάισον και κεφαλιά του προωθημένου Κεντζιόρα, που ισοφάρισε 1-1.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

ΠΑΟΚ (Ραζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε (74’ Οτο), Μεϊτέ, Οζντόεφ (75’ Σβαμπ), Τάισον, Μουργκ (60’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίφκοβιτς (72’ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (75’ Μπράντον).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (83΄Γιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (83’ Ζίνι), Ελίασον (72’ Μάνταλος), Τσούμπερ (83’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (74΄Πόνσε).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα