Το δάσος της Πολίχνης αλλάζει, αφού το έργο πυροπροστασίας του Δήμου Παύλου Μελά στο συγκεκριμένο δάσος βρίσκεται στο τελικό του στάδιο. Απομένουν μόνο λίγες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση και την παράδοσή του, όπου έγινε πλήρης καθαρισμός του χώρου, απομάκρυνση καύσιμης ύλης και σαφώς ασφαλέστερες συνθήκες πρόληψης πυρκαγιών.
Σήμερα μιλάμε για ένα δάσος πιο προστατευμένο, πιο οργανωμένο, πιο έτοιμο να αντέξει. Ομως η πυροπροστασία είναι μόνο η αρχή. Το στοίχημα τώρα είναι το δάσος να παραμείνει ζωντανό: με παρουσία, φροντίδα και συνεχή διαχείριση. Να μην παρουσιαστούν ποτέ ξανά εικόνες εγκατάλειψης.
Ο Δήμος Παύλου Μελά έκανε κατανοητό πως σε ό,τι αφορά τη ρύπανση πως η εναπόθεση μπάζων, ογκωδών και απορριμμάτων μέσα ή γύρω από το δάσος δεν θα γίνει ανεκτή, δεδομένου ότι «δεν πρόκειται για αμέλεια, αλλά για συνειδητή υποβάθμιση». Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις, χωρίς καμία εξαίρεση.
Και το μήνυμα: «Το δάσος δεν είναι πίσω αυλή κανενός. Είναι κοινό αγαθό. Από εδώ και πέρα η ευθύνη είναι όλων μας να διατηρήσουμε όσα πετύχαμε και να προστατεύσουμε έναν χώρο ζωής για τις επόμενες γενιές. Το δάσος της Πολίχνης ανήκει σε όλους μας. Και έτσι θα το διαφυλάξουμε».

