Εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα του ΚΟΚ!

Χαοτικές… αλλαγές προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης. Ερχονται αύξηση ορίων ταχύτητας και σήματα για τα ποδήλαταΝέο αλαλούμ με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προκάλεσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, που προανήγγειλε πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια, ποινές ακόμα και για ποδηλάτες και αφαίρεση διπλώματος για όσους πετούν τσιγάρα από το παράθυρο!

Σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης είπε πως σε όσους οδηγούς αφαιρείται δεύτερη φορά το δίπλωμα αυτοί θα υποβάλλονται εκ νέου σε εξετάσεις για την απόκτησή του. Ο νέος ΚΟΚ θα εισάγει και σήματα αλλά και πρόστιμα για τους ποδηλάτες – παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι.
Στο θέμα των προστίμων, πάντως, ο κ. Σπίρτζης τα έκανε σαλάτα!

Είπε ότι το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη, που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Κυρώσεις

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος. Μεταξύ των παραβάσεων αυτών προσδιόρισε την ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, τη ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου αλλά και τη στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.

Μετά τις δύο αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος (θα διαρκεί έναν με δύο μήνες) ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις. Οπως ανέφερε, θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των προστίμων σε μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.
Με τον νέο ΚΟΚ θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας, ενώ θα καθιερωθούν ρυθμίσεις ΚΟΚ και σήματα για τα ποδήλατα. Ακόμα, θα προβλέπονται ηλεκτρονικά συστήματα για την έκδοση πινακίδων και διπλωμάτων, ώστε να «σπάσουν» τα κυκλώματα που λειτουργούν σε αυτόν τον τομέα με τα φορτηγά κ.ά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα