Περιοριστικοί όροι στον Φώτη Μπόμπολα απο τον ανακριτή για τα θαλασσοδάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ

Πατήρ και υιός Μπόμπολας κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα 80.000.000 ευρώ που έλαβαν από τρεις τράπεζες το 2014Το κατώφλι της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη πέρασαν χθες ο Γιώργος και ο Φώτης Μπόμπολας, καθώς και δύο πρώην οικονομικά στελέχη της εταιρίας ΠΗΓΑΣΟΣ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία που φέρεται ότι τέλεσαν τραπεζικά στελέχη τριών πιστωτικών ιδρυμάτων κατά τη χορήγηση του ομολογιακού δάνειου των 80.000.000 ευρώ στον εκδοτικό όμιλο το 2014. 

Η εκδοτική αυτοκρατορία της οικογένειας Μπόμπολα -που γιγαντώθηκε στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ- κατέρρευσε με εκκωφαντικό θόρυβο και αποδείχθηκε πως είχε γυάλινα πόδια, αφού τροφοδοτούσε τα μίντιά της με θαλασσοδάνεια, λειτουργούσε σε βάρος των ανταγωνιστών της και, τελικά, άφησε στον δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους.

Το εν λόγω δάνειο, η σύμβαση του οποίου είχε συναφθεί στις 11 Μαρτίου του 2014 και εκταμιεύθηκε τον Απρίλιο του 2016, αποτελούσε επί της ουσίας την απόπειρα «νοικοκυρέματος» ανοιχτών δανειοδοτήσεων του ομίλου που είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, φέρεται ότι δόθηκε χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις, ζημιώνοντας τα τραπεζικά ιδρύματα.

Ο πατριάρχης της οικογένειας Γιώργος Μπόμπολας, μετά το πέρας της χθεσινής απολογίας του, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Φώτη Μπόμπολα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στις εξηγήσεις τους ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς οι άλλοτε ισχυροί άνδρες της ΠΗΓΑΣΟΣ φέρεται ότι υποστήριξαν πως για το επίμαχο ομολογιακό δάνειο που έλαβε ο όμιλος από την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο τη σωτηρία του εκδοτικού οικοδομήματος που είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, είχαν δοθεί όλες οι απαραίτητες εξασφαλίσεις, όπως το ακίνητο όπου στεγάζονταν τα γραφεία του «Εθνους», μετοχές, άλλα ακίνητα, καθώς και το σήμα της εφημερίδας.

Η δικογραφία που αφορά την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση στρέφεται και σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση του δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγήσεις με την ιδιότητα του κατηγορουμένου έχουν ήδη δώσει για την υπόθεση στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία, μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού και τα κατηγορούμενα στελέχη των άλλων δύο τραπεζών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα