Ο συριζαίος που παντρεύτηκε με άνδρα!

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Τσίπρα ο Ν. Γραικός, που δηλώνει περήφανος για τον γάμο του με τον… ΡενιέΠαντρεμένος με… άνδρα είναι ένας εκ των 10 νέων υποψήφιων ευρωβουλευτών που ανακοίνωσε την Τρίτη η Κουμουνδούρου στη σκιά της υπόθεσης της Μυρσίνης Λοΐζου!

Πρόκειται για τον Νίκο Γραικό ο εκλεκτός της καρδιάς του οποίου είναι Γάλλος ακτιβιστής και ονομάζεται Φιλίπ Ρενιέ. Ο 59χρονος, ο οποίος ζει για πολλά χρόνια στη Γαλλία, γνωρίστηκε μαζί του σε «κοινωνικές δράσεις» που ανέπτυσσαν με άξονα την αναγνώριση της «διαφορετικότητας». 

Ο Ν. Γραικός είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική των ξένων γλωσσών. Ζει στο Παρίσι από το 1984 όπου δίδαξε στο Δέκατο Παρισινό Πανεπιστήμιο (1987-1993) και σε πολλούς συλλογικούς φορείς. Σε μια αρκετά παλαιότερη συνέντευξή του στον ιστοχώρο «Συμβαίνουν εις Παρισίους… και αλλού» που δόθηκε το 2013 λίγο πριν από το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανύπαντρος (…) ακόμη, είχε ερωτηθεί σχετικά με τον γάμο ομοφυλοφίλων. «Oταν αγαπάς κάποιον κι έχετε μια πορεία ζωής μαζί, τον αγαπάς κυρίως για τα δύσκολα. Αν λοιπόν στο νοσοκομείο που εγχειρίζεται δεν είσαι τίποτα, στην κηδεία του δεν είσαι τίποτα, όταν παίρνει μια μετάθεση δεν είσαι τίποτα, όταν είναι βαριά άρρωστος, δεν είσαι τίποτα, τότε λες ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών» είχε πει τότε. «Δεν θέλω να παίρνω τις επίσημες προσκλήσεις που απευθύνονται στον κύριο και στην κυρία Γραικού. Θέλω να πάω με τον σύντροφό μου που η ζωή του κι όσα έχει κάνει μέχρι τώρα με κάνουν να νιώθω περήφανος που ζω μαζί του. Το βασικό είναι κάθε άνθρωπος να φτάσει σε μια προσωπική ηρεμία που δεν είναι συνώνυμη με την υποταγή σε κυρίαρχα πρότυπα» πρόσθετε. 

Ο κ. Γραικός έχει διοργανώσει πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης καθηγητών στην Ελλάδα και τη Γαλλία και ο τομέας της έρευνάς του είναι «Οι θεατρικές τεχνικές και η διδασκαλία των ξένων γλωσσών». Δημοσίευσε άρθρα για τη γλωσσική διδασκαλία και συμμετείχε σε συνέδρια των νεοελληνιστών γαλλόφωνων πανεπιστημίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα