Επέστρεψαν τα «ζόμπι» του ΠΑΣΟΚ

Ολοι οι πρωτομάστορες των Μνημονίων παρόντες στο Συνέδριο του δήθεν ΚΙΝ.ΑΛ. Τους ένωσε μόνο το βίντεο για τον ΑνδρέαTα πολιτικά… φαντάσματα επέστρεψαν! Αυτή τη φορά στο ΣΕΦ, όπου διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το 2ο Δυνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Ολοι όσοι υπέγραψαν με τις πολιτικές τους τις βάσεις για τον ερχομό των Μνημονίων και την εξαθλίωση των πολιτών ήταν εκεί. Ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσαν παρόντες στην πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, αναζητώντας καθένας την πολιτική του επιβίωση και την εύνοια των ιστορικών του μέλλοντος, με φόντο το πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου και τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (έγινε και σχετική εκδήλωση). 

Πάντως, καθένα από τα κορυφαία στελέχη είχε και κάποιο «καρφί» κατά των συντρόφων του και το μόνο που τους ένωσε, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένα μισάωρο βίντεο αφιερωμένο στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Επί της ουσίας, ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν μόνο κατ’ όνομα, αφού το άρωμα του ΠΑΣΟΚ ήταν περισσότερο έντονο από κάθε άλλη φορά, δεδομένου ότι και Ποτάμι και ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν αποχωρήσει από το αποτυχημένο εγχείρημα.

«Πάντα εδώ…»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και ο πράσινος ήλιος θα βρίσκεται ως σήμα στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής» τόνισε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, η οποία προσδιόρισε το δίλημμα των επικείμενων εκλογών. «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες» σημείωσε. Παράλληλα, διατήρησε την πολιτική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., λέγοντας απευθυνόμενη στα δύο κόμματα: «Η συντήρηση είστε εσείς. Η πρόοδος είμαστε εμείς».

Αναφερόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου, η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι «εμπνέει και δείχνει τον δρόμο», προσθέτοντας ότι «είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Οσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος».

Στη δική του παρέμβαση, ο Κώστας Σημίτης, βλέποντας τη συρρίκνωση η οποία έχει επέλθει στο κόμμα, τόνισε την ανάγκη «να διευρύνουμε την παράταξή μας, να συμπεριλάβουμε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στη νέα πορεία του τόπου», ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις τελευταίες σε βάρος του κατηγορίες περί προσέγγισής του με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε ότι «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο όψεις της συντήρησης». Αργά το βράδυ του Σαββάτου εγκρίθηκαν από τους συνέδρους η πολιτική απόφαση και οι τροποποιήσεις του καταστατικού, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν οι ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας τις επόμενες ημέρες θα εκλέξουν το Πολιτικό Συμβούλιο, τον γραμματέα και την Εκτελεστική Επιτροπή του φορέα που ιδρύθηκε τύποις τον Δεκέμβριο του 2017.

«Ρουκέτες» από τον Βενιζέλο κατά της Φώφης

Αιχμές κατά της ηγεσίας του Κινήματoς Αλλαγής άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου, μιλώντας με σκληρά λόγια για την πρόσφατη πορεία του κόμματος.
Οπως είπε, «δεν αρκεί η απλή προσθήκη συνιστωσών», κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- αποδείχθηκε με το Ποτάμι και τη ΔΗΜ.ΑΡ. του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

«Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ είναι δικός μας, όπως και η Ελιά, τους καρπούς της οποίας εγκαταλείψαμε» σημείωσε με νόημα, τονίζοντας την ευρύτητα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να έχει στόχο την επιβίωσή του, καθώς δεν είναι ένα «ΚΚΕ του Κέντρου».

«“Οχι” σε όλα»

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, διερωτήθηκε: «Κυβέρνηση Ν.Δ., κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενική, που θα νομιμοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος, λέγοντας «“όχι” σε όλες αυτές τις εναλλακτικές. Δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας. Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίστηκε.
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, χαρακτηρίζοντάς τον «γραφικό μίμο» του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οπως είπε, ο φόβος είναι αυτός που κάνει τον πρωθυπουργό να μιλά για εκλογές τον Οκτώβριο, ενώ εκτίμησε πως η απώλεια της εξουσίας θα αποκαλύψει το «μικρό πολιτικό μέγεθος της ομάδας που νέμεται την εξουσία».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα