Τρεις μέρες λουκέτο και στους δήμους

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα και αύριο, αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει μαζικά στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην «Πλατεία Κλαυθμώνος – Αντώνη Μανιτάκη» στις 12 το μεσημέρι. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας (Καρόλου 24, στην πλατεία Καραϊσκάκη).

Την ίδια στιγμή, δριμεία προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους εταίρους του στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη φράση του Αντώνη Σαμαρά «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει προνόμιο το να έχουν οι εργαζόμενοι δουλειά και να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, την ώρα που ο ίδιος «και η παρέα του έχουν όλοι λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα και το παίζουν “σωτήρες” στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων». «Ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισόδημα 127.000 ευρώ και με τη σύζυγό του 180.000 ευρώ, έχει οικογενειακές καταθέσεις 300.000 ευρώ, ακίνητα, μετοχές και αγροτεμάχια και διαμένει σε οικία 477 τετραγωνικών μέτρων. Οι δε συγκυβερνήτες του, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει οικογενειακό εισόδημα 160.000 ευρώ, καταθέσεις 2.400.000 ευρώ και 27 ακίνητα, ενώ ο κ. Φώτης Κουβέλης 140.000 ευρώ εισόδημα, 10 ακίνητα και καταθέσεις 172.000 ευρώ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Αυτοί είναι οι προνομιούχοι και τα συμφέροντα που υπηρετούν. Αυτοί είναι που τρομοκρατούν και όχι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αγωνίζονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, όταν η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 25% εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η εγχώρια τρόικα. Ο αγώνας των εργαζομένων υποκινείται από το αίσθημα της επιβίωσης. Και για τον λόγο αυτόν δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν υπάρξει δικαίωση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα