Μια «αντάρτισσα» με Louis Vuitton και γόβες στιλέτο!

Εχει «τρελάνει» τους πάντες η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς η συμπεριφορά της των τελευταίων δύο εβδομάδων με αντάρτικα και επανακάμψεις οδηγεί σε παράκρουση το κόμμα της. Ούτως ή άλλως, αν παρακολουθήσει κάποιος την πορεία της εκ Γιαννιτσών κυρίας Τζάκρη σίγουρα θα ζαλιστεί, αφού οι παλινωδίες στην πολιτική σταδιοδρομία της βρίσκονται πολύ συχνά στην ημερήσια διάταξη.

Το ίδιο έκανε και την εβδομάδα που πέρασε, όταν το απόγευμα της Τετάρτης είπε ένα ηχηρό «παρούσα» στην τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, ωστόσο την επομένη είπε ένα επίσης ηχηρό «ναι» στην κατάργηση φορέων και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων.

Η Θεοδώρα Τζάκρη μπήκε στην κεντρική πολιτική σκηνή εντυπωσιακά. Σκληρή παπανδρεϊκή και προσαρτημένη στη «φράξια Πετσάλνικου» στο ΠΑΣΟΚ, εκλέγεται συνεχώς από το 2004. Στις εκλογές εκείνης της χρονιάς μάλιστα καταφέρνει να αφήσει δεύτερο τον έως τότε υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πασχαλίδη, ενώ λίγους μήνες αργότερα, όταν ο κ. Πασχαλίδης χάνει στο εκλογοδικείο την έδρα, η κυρία Τζάκρη μένει μόνη της να εκπροσωπεί στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ της Πέλλας. Τον εκτόπισε οριστικά μάλιστα στις εκλογές του 2007.

Στη Βουλή ξεχωρίζει γρήγορα λόγω του χειμαρρώδους λόγου της και το 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανεβαίνει στην εξουσία, η πιστή Θεοδώρα επιβραβεύεται με μια θέση στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η συγκατοίκηση με τον Γιάννη Ραγκούση δεν ήταν εύκολη. Ο τότε υπουργός δεν είδε με καλό μάτι την υφυπουργοποίησή της θεωρώντας ότι κάποιοι του τη «φόρτωσαν», με αποτέλεσμα οι δυο τους να συγκρουστούν σφοδρά (αν και αμφότεροι στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο) και η κυρία Τζάκρη να τον αποκαλέσει «κηπουρό» και να αποπέμπεται στον πρώτο ανασχηματισμό.

Παρά το γεγονός ότι την περίοδο της υπουργοποίησής της η χώρα έχει μπει στη μέγκενη του Μνημονίου, η κυρία Τζάκρη φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και συνεχίζει να προκαλεί. Είτε με το πανάκριβο ντύσιμό της (ρούχα Prada, τσάντες Louis Vuitton και γόβες Christian Louboutin κ.λπ.) είτε με τη συμπεριφορά της. Κι επειδή καλοθελητές και άσπονδοι φίλοι υπάρχουν παντού, τα μέσα αρχίζουν να ασχολούνται μαζί της αποκαλύπτοντας τα κατορθώματά της!

Οι παπαράτσι τής στήνουν καρτέρι κι έτσι η πρώτη πρόκληση δεν αργεί να φανεί, αφού αποκαλύπτεται ότι καθημερινά προτού πάει στο υπουργείο η κυρία Τζάκρη -που αρχίζει να αποκαλείται «αυτοκράτειρα Θεοδώρα»- περιποιείται την κώμη της σε γνωστό κομμωτήριο του Κολωνακίου. Κι ενώ η τότε υφυπουργός με το καθημερινό ντύσιμο αξίας χιλιάδων ευρώ αφήνει το ένα πέμπτο της βουλευτικής της αποζημίωσης στο κομμωτήριο, αποδεικνύεται ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι. Κι αυτό γιατί, όπως αποκαλύφθηκε από τη Διαύγεια, η κυρία υφυπουργός δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει από την πανάκριβη τσάντα της 29 ευρώ για καφέδες που ήπιε η συνοδεία της στη VIP αίθουσα του «Ελ. Βενιζέλος», αλλά κάνοντας χρήση 18 σχετικών διατάξεων χρέωσε τα 29 ευρώ στο τμήμα προμηθειών του υπουργείου.

Η προκλητική συμπεριφορά δεν σταμάτησε όμως εκεί. Λίγο καιρό αργότερα είχε προκαλέσει και πάλι σάλο, αφού σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου προχώρησε στο μνημείο για την κατάθεση στεφάνου κρατώντας στο ένα χέρι το στεφάνι και στο άλλο τη Louis Vuitton τσάντα της προκαλώντας την οργή των συμπατριωτών της.

Από την άλλη, και εντός των τειχών της Βουλής όσοι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν την πορεία της το λιγότερο που έπαθαν είναι να…μπερδευτούν. Την τριετία 2009-2011 στήριξε με πάθος τα Μνημόνια και την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου ψηφίζοντας τα πάντα. Ωστόσο, η πτώση του «οραματικού ηγέτη», όπως τον είχε αποκαλέσει ένας άλλος φανατικός παπανδρεϊκός, ο πρώην βουλευτής Σερρών Στάθης Κουτμερίδης, το 2011, φαίνεται ότι άλλαξε τα πράγματα.

Εχοντας επενδύσει πολλά στον Γιώργο Παπανδρέου, η Θεοδώρα νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και το γυρίζει στο αντάρτικο. Στις 7 Νοεμβρίου του 2012 μάλιστα, κατά την έγκριση του Μεσοπροθέσμου, «φωνάζει» από του βήματος της Βουλής ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζει μέτρα. Από τότε βέβαια ψήφισε πολλά ακόμα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Στο μεταξύ, οι προσωπικές συγκρούσεις της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διαδέχονταν η μία την άλλη…

Πού το πάει;

 

Οπως είναι φυσικό, στο ΠΑΣΟΚ τη βλέπουν εδώ και καιρό με μισό μάτι, με τους στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις τους για να δουν πού το πάει. Ορισμένοι θεωρούν ότι κινείται σε συνεννόηση με τους άλλους «παπανδρεϊκούς» δοκιμάζοντας τις αντοχές του κ. Βενιζέλου στα εσωκομματικά αντάρτικα. Με δεδομένο πάντως ότι το κατακρημνισμένο ΠΑΣΟΚ θεωρείται απίθανο να επανεκλέξει βουλευτή στην Πέλλα, άλλοι δεν αποκλείουν μια θεαματική μεταπήδησή της στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι έτοιμοι όμως οι σύντροφοι να δεχθούν στους κόλπους τους την αντάρτισσα με τη Louis Vuitton; H αλήθεια πάντως είναι ότι η κόκκινη σόλα της γόβας Louboutin κολλάει τέλεια με το κόκκινο της Κουμουνδούρου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα