Ανθρωπος της Τουρκίας ο λομπίστας Ποντέστα με την Ελληνίδα μητέρα

Γεννήθηκε στο Σικάγο τον Ιανουάριο του 1949. Ενα τέκνο του ελληνορωμαϊκού κόσμου, που βρέθηκε και κυριάρχησε στη Νέα Γη. Το πατρώνυμο της Μαρίας, της μητέρας του Ποντέστα, ήταν Κόκορη. Η Ελληνίδα μετανάστρια παντρεύτηκε τον Ιταλό Τζον Ντέιβιντ Ποντέστα. Ο Τζον Ντέιβιντ ο Νεότερος είναι ο μικρός γιος του ζευγαριού και ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στα δαιδαλώδη σοκάκια της διαπλοκής, που εξουσιάζει και την υπερδύναμη. Ο Τζον Ποντέστα είναι ο τελευταίος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου της διακυβέρνησης Κλίντον και ο βασικότερος σύμμαχος της Τουρκίας και του Τζορτζ Σόρος στην Ουάσινγκτον. Αυτός ο δεινός λομπίστας είναι, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην αμερικανική πολιτική, «μία σύνθετη προσωπικότητα που συνδέει και επηρεάζει καθοριστικά τις ομάδες Κλίντον και Ομπάμα σε πολλά θέματα, ένα εκ των οποίων είναι η Τουρκία και τα συμφέροντα της χώρας αυτής (και του οργανισμού του Φετουλάχ Γκιουλέν) στις ΗΠΑ». Αν και κατά το ήμισυ Ελληνας στην καταγωγή, η πατρίδα μας τον βρίσκει απέναντί της σε πάρα πολλά ζητήματα που την αφορούν. Ούτως ή άλλως, το χρήμα από την Τουρκία ρέει άφθονο, η παρουσία της βασικής γεωπολιτικής αντιπάλου μας στην Αμερική είναι ισχυρή και το «ελληνικό λόμπι» μπορεί να υφίσταται ως φράση, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ουτοπία. Η «θεσμική» εκπροσώπηση της Ελλάδας στις εξελίξεις πέραν του Ατλαντικού είναι οι συμμετοχές κλιμακίων ανέμελων βουλευτών σε παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σε δοξολογίες, σε κοσμικά γεγονότα και γενικότερα σε περιστάσεις που προσφέρουν ευκαιρίες πολιτικού… τουρισμού.

«Οι πελάτες θα πάρουν ένα σχεδιάγραμμα επιτυχίας στην επίσημη Ουάσινγκτον – “New York Times”». Η φράση που δημοσιεύτηκε στη γνωστή αμερικανική εφημερίδα βρίσκεται στην προμετωπίδα της ιστοσελίδας του «Ομίλου Ποντέστα – Podesta Group». Χρησιμοποιούν τους «New York Times» σαν «κράχτη» της επιρροής τους. Ο Ομιλος Ποντέστα ασχολείται με το «λόμπινγκ», την προώθηση κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ανάλογα με το αντίτιμο, ασφαλώς, προσφέρεται και η αντίστοιχη «ένταση» εξυπηρέτησης του εκάστοτε εντολέα.

Σε αυτή την επικερδέστατη επιχείρηση επικεφαλής είναι ο Τόνι Ποντέστα, ο μεγαλύτερος αδελφός του Τζον. Στο σπουδαίο πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνονται η οργάνωση του Τούρκου ισλαμιστή μυστικιστή Φετουλάχ Γκιουλέν, το τουρκικό κράτος και η TUSKON (η Τουρκική Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων).

Στις 22 Μαΐου, στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Washington Free Beacon (http://freebeacon.com), η οποία απηχεί ρεπουμπλικανικές απόψεις, δημοσιεύτηκε μια ανάλυση για τον ρόλο του Τζον Ποντέστα στην προετοιμασία της συνάντησης Ομπάμα – Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Το υπογράφει ο γνωστός αναλυτής Ανταμ Κρέντο. Ο τίτλος του άρθρου είναι «Κέντρο για την Τουρκική Πρόοδο». Αυτό, φυσικά, είναι μια σαρκαστική… παραλλαγή της δεξαμενής σκέψης του Ποντέστα που ονομάζεται «Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο – ΚΑΠ». Στο εν λόγω άρθρο, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης αναφέρει ότι «ημέρες προτού ο Τούρκος πρωθυπουργός προσγειωθεί στην Ουάσινγκτον, για μια σειρά σημαντικών συναντήσεων, ένα φιλελεύθερο think tank με μεγάλη επιρροή και δεσμούς στον Λευκό Οίκο δημοσιοποίησε μια έκθεση που υπογράμμιζε τις βολικές σχέσεις του με ξένους, πλούσιους ευεργέτες από την Τουρκία. Το ΚΑΠ εξέδωσε στις 14 Μαΐου μια αναφορά με τίτλο “Ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης στην Τουρκία”, για την οποία οι επικριτές της σχολιάζουν ότι υποβαθμίζει τις κλιμακούμενες παραβιάσεις των ελευθεριών των ΜΜΕ από την τουρκική κυβέρνηση. Το ΚΑΠ σε αυτή την έκθεση δεν αποκαλύπτει ότι παίρνει χρήματα από την τουρκική επιχειρηματική ένωση TUSKON. […] Αυτή η έκθεση χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το τουρκικό παράρτημα της οργάνωσης του Τζορτζ Σόρος “Ιδρυμα για μια Ανοιχτή Κοινωνία”. Η TUSKON έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση Ερντογάν και μαζί με το ΚΑΠ διοργανώνουν κάθε χρόνο ταξίδι στην Τουρκία. […] Ειδικοί σε θέματα που αφορούν την Τουρκία ισχυρίζονται ότι το ΚΑΠ δεν είναι διαφανές αναφορικά με τις οικονομικές σχέσεις του με την TUSKON και ότι τα χρήματα μπορεί να επηρεάσουν την ακαδημαϊκή δουλειά αυτού του Κέντρου.

Η έκθεση του ΚΑΠ αποπειράται να δικαιολογήσει και να εξηγήσει τις επιθέσεις του Ερντογάν στον Τύπο ως “απαραίτητες, αν και μερικές φορές επιβεβλημένες διορθώσεις”, οι οποίες θα οδηγήσουν σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις».

Απευθείας στον πρόεδρο

Η προώθηση των επιδιώξεων της Τουρκίας και του οικονομικού και θρησκευτικού κατεστημένου της στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρίας λόμπινγκ του Τόνι Ποντέστα, καθίσταται ακόμα ευκολότερη λόγω της επιρροής που έχει ο δαιμόνιος αδελφός του Τζον στην κυβέρνηση Ομπάμα. Ούτως ή άλλως, ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου λειτουργεί… επικουρικά στην εταιρία του αδελφού του, μια και υπηρετεί και προπαγανδίζει μια άκρως φιλοτουρκική ατζέντα μέσω της «δεξαμενής σκέψης» που έχει ιδρύσει. Το «Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο – Center for American Progress» είναι ένα «think tank» που επηρεάζει έντονα την πολιτική της παράταξης των Δημοκρατικών. Σε πολλά σημεία την καθορίζει.

Τα ισλαμικά σχολεία του πάμπλουτου Γκιουλέν και η επέκτασή τους στη χώρα μας

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η τουρκική επιχειρηματική ένωση TUSKON συνεργάζεται στενά με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος, έχοντας απίστευτα μεγάλους πόρους στη διάθεσή του, διασπείρει την ισλαμιστική ιδεολογία σε ολόκληρο τον κόσμο και οικοδομεί μια ισλαμιστική αυτοκρατορία πλανητικών διαστάσεων. Η TUSKON, που χρηματοδοτεί την οργάνωση του Ποντέστα, θεωρείται ότι λειτουργεί ως ένας «μικρός επιχειρηματικός βραχίονας του κινήματος του Γκιουλέν, επηρεάζοντας κυβερνητικούς αξιωματούχους και σχηματίζοντας επιχειρηματικές σχέσεις με δυτικούς οργανισμούς όπως ο ΚΑΠ». Επίσης, ο Ανταμ Κρέντο στην ανάλυσή του παραθέτει απόσπασμα από τη γαλλική έκδοση «Le Monde Diplomatique» που κάνει λόγο για την TUSKON που αξιοποιεί το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος «είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία στην ίδρυση τουρκικών ιδιωτικών σχολείων σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο στις μουσουλμανικές χώρες».

Η εκπαιδευτική προέλαση του σκοτεινού ιδρύματος του Τούρκου θρησκευτικού ηγέτη (ο οποίος έχει ως έδρα την… Αμερική), σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, θα συνεχιστεί και στην Ελλάδα! Η ίδρυση ιδιωτικού σχολείου από το ίδρυμα Γκιουλέν ετοιμάζεται και στη χώρα μας. Αρχικά αυτά τα ιδρύματα δεν έχουν εμφανή θρησκευτικό ή εθνικό (τουρκικό) χαρακτήρα. Το… ξεδίπλωμα της αληθινής φύσης αυτών των ιδιωτικών σχολείων γίνεται σταδιακά. Ετσι, ορισμένοι κύκλοι επιθυμούν να συμβεί και εδώ.

Επίσης, όπως έχει ήδη φανεί από τις πρόσφατες εξελίξεις και αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, «ο Ομπάμα και η ομάδα του (πνευματικός αλλά και πολιτικός ηγέτης της οποίας είναι ο Τζον Ποντέστα) θα επιδιώξουν να ικανοποιήσουν τον Ερντογάν με το να αποσπάσουν από την Ελλάδα υποχωρήσεις στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ και να δώσουμε την Κύπρο σε ένα καθεστώς Ανάν».

Τόσο καλά πάνε τα πράγματα για τη χώρα μας…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα