Ιταλία: Στον αέρα η κυβέρνηση Λέτα!

«Αν δυο φίλοι βρίσκονται σε βάρκα και ένας από τους δύο πετάει τον άλλον στη θάλασσα, ποιος φταίει αν η βάρκα χάσει την πορεία της;». Αυτή την υποθετική, γεμάτη «μεταφορές», διατύπωση επέλεξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο περιοδικό «Tempi» για να αναφερθεί στο ενδεχόμενο η ιταλική Κεντροδεξιά να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση συμμαχίας του Ενρίκο Λέτα.

Και ενώ ο Καβαλιέρε διατυμπανίζει ότι «κανένας δεν μπορεί να του απαγορεύσει να είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», η ιταλική κυβέρνηση μοιάζει να βρίσκεται εκ νέου στον αέρα, καθώς η συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του Αντζελίνο Αλφάνο, σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του πρώην ηγέτη της Κεντροδεξιάς, δεν κατέληξε πουθενά. Η διάσταση των απόψεών τους ήταν πλήρης, οι τόνοι της συζήτησης ήταν υψηλοί και η κατάληξη μηδενική, όπως έγινε γνωστό από πηγές της ιταλικής προεδρίας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τη μεριά του, δεν παρέλειψε να επαναλάβει στη συνέντευξή του στο καθολικό περιοδικό ότι η οριστική του καταδίκη από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ρώμης για φορολογική απάτη είναι «αβάσιμη, άδικη και ασύλληπτη».

«Κανένας δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να εμψυχώνω και να ηγούμαι του πολιτικού κινήματος που ίδρυσα. Κανένας δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα λόγου στη δημόσια σκηνή της Ιταλίας και κανένας επίσης δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να είμαι ακόμη σημείο αναφοράς για εκατομμύρια Ιταλούς» είπε με στόμφο ο Καβαλιέρε, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε έναν χρόνο φυλάκιση για φορολογική απάτη, ενώ το υπόλοιπο της ποινής που του έχει επιβληθεί -τα τρία από τα συνολικά τέσσερα έτη φυλάκισης- έχει ήδη παραγραφεί.

Οσον αφορά δε το ενδεχόμενο να αποφευχθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του, ο Σίλβιο υπενθύμισε ότι το ιταλικό Σύνταγμα και η λογική προσφέρουν πολλές «εναλλακτικές οδούς».

Και ενώ η συντηρητική πολιτική παράταξη του Μπερλουσκόνι επιδιώκει μια πολιτική λύση που θα δώσει τη δυνατότητα στον Μπερλουσκόνι να εξαγοράσει την πρόσφατη καταδίκη του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας, η δημοκρατική πολιτική παράταξη του Ενρίκο Λέτα (PD) διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της αποπομπής του μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργού από το αξίωμα του γερουσιαστή όταν διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία.

Δήμητρα Αθανασοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα