Μετράει ώρες ο Μίτσελ στον Πειραιά!

Στριμωγμένος στα.. σχοινιά, ψάχνοντας ανάσα σωτηρίας, βρίσκεται από τη δεύτερη (μόλις) αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ευελπιστεί να την πάρει με μια καλή εμφάνιση της ομάδας του στο αποψινό ματς κόντρα στον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι προβλέψεις σχετικά με το αν θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, ωστόσο, δεν είναι με το μέρος του. Ο 50χρονος κόουτς, εξάλλου, στην έως τώρα εξάμηνη θητεία του έχει δεχτεί δύο φορές «κίτρινη κάρτα» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η τρίτη θα τον φέρει εκτός Λιμανιού. Η απόφαση της απομάκρυνσής του από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο φέρεται να είναι ειλημμένη και εκτιμάται ότι ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Ο διάδοχος του Μίτσελ, λοιπόν, θα αναλάβει πιθανότατα εντός της εβδομάδας που αρχίζει από αύριο, έτσι ώστε να προετοιμάσει όσο καλύτερα μπορεί τους νταμπλούχους για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Λιμάνι, οι φίλαθλοι αλλά και οι διοικούντες της ομάδας τού χρεώνουν το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς και στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ κόντρα στην Καλλονή. Ομάδα χωρίς αγωνιστική ταυτότητα, ασύνδετη και με πολλά προβλήματα στην άμυνα και την επίθεση. Κι όλα αυτά, παρότι ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε στον Πειραιά παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως οι Σαβιόλα, Ντομίνγκεζ, Βάις αλλά και Τόρες, που ακόμη δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν μοιάζει καθόλου με τον περσινό σε ό,τι αφορά το ρόστερ, έχοντας επτά νέους παίκτες στην αρχική εντεκάδα του. Αυτό είναι το ελαφρυντικό για τον Μίτσελ και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ζητά πίστωση χρόνου. Σε καμία των περιπτώσεων δεν προτίθεται όμως να παρατήσει από μόνος του τη δουλειά που έχει αρχίσει στη μέση, δείχνοντας ότι αντέχει στην έντονη πίεση που του ασκείται. Αλλωστε, ως ποδοσφαιριστής το έχει βιώσει στον ίδιο και ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό, όντας βασικό και πρωτοκλασάτο μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέρα από το αγωνιστικό, όμως, σημαντικές ευθύνες βαραίνουν τον Μίτσελ και για το «χαμένο παιχνίδι» εντός των αποδυτηρίων. Ο πρώην τεχνικός των Σεβίλη και Χετάφε αν και αρχικά με την έλευσή του στον Ολυμπιακό είχε καταφέρει (μαζί βέβαια με τη βοήθεια του Αντώνη Νικοπολίδη) να σφίξει τα χαλινάρια που είχαν χαλαρώσει επί εποχής Λεονάρντο Ζαρντίμ, στη συνέχεια έχασε κι αυτός την… μπάλα. Φήμες μάλιστα τον θέλουν να μην κατάφερε να την ανακτήσει ξανά.

Ο Ισπανός κόουτς «κίτρινη κάρτα» είχε δεχτεί και για τις φετινές χαμένες, καθώς και τις… περσινές μεταγραφικές υποθέσεις. Πρώτα απ’ όλα γι’ αυτήν του Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο 30χρονος Γκανέζος μέσος ήρθε κατόπιν εισήγησής του στο Λιμάνι, προπονούνταν κανονικά στου Ρέντη, ωστόσο όταν διευθετήθηκε το θέμα της αποδέσμευσης από την πρώην ομάδα του άφησε στα κρύα του λουτρού τους Πειραιώτες υπογράφοντας στη Φούλαμ. Οι εντυπώσεις που είχαν σχηματιστεί τότε για τον πειραϊκό σύλλογο ήταν αρνητικές, όπως και πρόσφατα, που ο Γιοάν Βερδού προτίμησε να μείνει για να αγωνιστεί σε ομάδα της πατρίδας του και όχι να μετακομίσει στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, ο 50χρονος κόουτς όφειλε να το γνωρίζει αυτό, από τη στιγμή που ο ίδιος είχε πολύ καλή σχέση με τον ποδοσφαιριστή και είχε συνομιλήσει μαζί του πριν εισηγηθεί την απόκτησή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα