Απάτη-μαμούθ με υπερτιμολογήσεις ιατρικών ειδών από 55χρονο, που ζούσε στη χλιδή και οδηγούσε Ferrari

Μια τεράστια υπόθεση απάτης με υπερκοστολογήσεις ιατρικών ειδών, μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων, αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 55χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρίας εμπορίας ιατρικών ειδών. Παράλληλα, υπό τον εξονυχιστικό έλεγχο των Αρχών τίθενται πλέον τουλάχιστον 100 μέλη διοικήσεων νοσοκομείων και αρμόδιοι υπάλληλοι για τις προμήθειες. Τα εν λόγω πρόσωπα ερευνώνται για να διαπιστωθεί εάν παρείχαν στον συλληφθέντα βοήθεια εκ των έσω.

Η έρευνα (διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα) ξεκίνησε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Χθες το πρωί με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας ο 55χρονος συνελήφθη σε πολυτελές συγκρότημα μεζονετών στη Γλυφάδα, στο γκαράζ του οποίου υπήρχε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Φεράρι αξίας άνω των 200.000 ευρώ!

Ο επιχειρηματίας φέρεται σύμφωνα με την κατηγορία ότι έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία πάνω από 10.000.000 ευρώ. Ο τρόπος που δρούσε ήταν αριστοτεχνικός: Από τον Αύγουστο του 2008 ως τον Νοέμβριο του 2010 ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας STMedical (στην ιστοσελίδα της εταιρίας αναφέρεται ότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας συνολικά εγκαταστάσεις 2.500 τ.μ.) κατηγορείται ότι «παρέστησε ψευδώς σε διοικήσεις νοσοκομείων και υπαλλήλους αρμόδιους για τις προμήθειες (π.χ. Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Παίδων Πεντέλη, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο) ότι τα είδη που τους προμήθευε είχαν αγοραστεί απο την κυπριακή εταιρία Praxis Company στις τιμές που αναγράφονται στα τιμολόγια και ότι έπρεπε να ενσωματωθεί στην τελική τιμή και το κέρδος του».

Διαπιστώθηκε, για παράδειγμα, ότι αιμοστατικό που αγόρασε ο επιχειρηματίας από την Τσεχία αντί 2,5 ευρώ το πούλησε σε δημόσιο νοσοκομείο 500 ευρώ! Στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή εντοπίστηκαν 380 τιμολόγια, εικονικά, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, αξίας 30.000.000 ευρώ για «αγορές των ιατρικών ειδών από την κυπριακή εταιρία» που υπολογίζεται ότι κόστισαν στον ίδιο μόλις 8.500.000 ευρώ. Παράλληλα, εκείνος εμφανιζόταν χωρίς περιουσία και τα κέρδη εταιρικά. Ο 55χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάρτισης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, φοροδιαφυγής, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και απάτης σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα