Η ψυχή του συνόλου J. Strauss Ensemble Ράσελ Μακ Γκρέγκορ μιλά για τα lives στην Αθήνα

Με… Βιένη θα μοιάζει σε λίγες ημέρες η πόλη της Αθήνας. Το δημοφιλές μουσικό σύνολο Johann Strauss Ensemble καταφτάνει, για να παρουσιάσει τις καλύτερες συνθέσεις του Στράους σε μια σειρά συναυλιών, για τις οποίες τα «μαγικά» χαρτάκια έκαναν αμέσως φτερά!
Λίγο πριν από την άφιξη της ορχήστρας στην Ελλάδα, ο διευθυντής και ψυχή του μουσικού συνόλου Johann Strauss Ensemble, ο βιολιστής Ράσελ Μακ Γκρέγκορ μιλά στη «δημοκρατία» για τη μαγεία που ασκούν μέχρι και σήμερα οι εξαίσιες μελωδίες του Στράους και μας αποκαλύπτει ότι ο καλλιτέχνης που τον επηρέασε στη μουσική σταδιοδρομία του ήταν Ελληνας!

Το εορταστικό πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 και 7 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει την πεμπτουσία των συνθέσεων της οικογένειας Στράους. Βαλς, πόλκες, αλλά και λαϊκοί χοροί από τη βιενέζικη μουσική παράδοση θα κατακλύσουν τους χώρους του μεγάρου σε ένα εορταστικό διήμερο. Τα χορευτικά κομμάτια θα ερμηνεύσουν με δεξιοτεχνία οι σολίστ από το Μπαλέτο της Οπερας της Βιένης Σίλβια Σρέγκερ και Μπέρνχαρντ Μπλάουελ.

«Οι συνθέσεις του Γιόχαν Στράους είναι μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητές στο κοινό παγκοσμίως, διότι το περιεχόμενό τους είναι μαγευτικό» αναφέρει ο κ. Μακ Γκρέγκορ. «Η μουσική είναι μοναδική. Ομορφες μελωδίες με συναισθηματισμό και ζωηρό ρυθμό που βγάζουν μια φινέτσα, δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία στον όρο του βαλς. Γι’ αυτό και η μουσική ιδιοφυΐα του συνεχίζει να αιχμαλωτίζει μέχρι και σήμερα τους θεατές».

Διευθυντής της ορχήστρας από το 2003, ο σπουδαίος βιολονίστας Ράσελ Μακ Γκρέγκορ -που έλκει την καταγωγή του από την Αυστραλία- φημίζεται στις συναυλίες που δίνει με το διάσημο συγκρότημα για το ερμηνευτικό μπρίο του. Μάλιστα, στα lives δεν παραλείπει να αυτοσχεδιάζει! «Eνας από τους βασικούς στόχους μου, όταν βρίσκομαι επί σκηνής, είναι να σπάω τα όρια μεταξύ θεατών και καλλιτεχνών» εξηγεί ο ίδιος. «Αυτό χαλαρώνει το κοινό και του δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχει ενεργά. Πολύ συχνά, μάλιστα, του μιλάω, κάνοντας έτσι τις συναυλίες πιο διασκεδαστικές και λιγότερο στημένες».

Η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble της Βιένης, που ιδρύθηκε το 1985, αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς. Υπάρχει, όμως, κανένας Ελληνας στους κόλπους της;
«Ολα τα μέλη του συγκροτήματος Johann Strauss Ensemble προέρχονται από την περίφημη Ορχήστρα Μπρούκνερ. Επομένως, η σύσταση του συνόλου παραμένει η ίδια» εξηγεί ο βιολονίστας. «Το γεγονός αυτό μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού έτσι αισθανόμαστε οικεία μεταξύ μας. Είμαστε σαν οικογένεια και υπάρχει γερό δέσιμο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας Ελληνας στην ορχήστρα, αλλά ένας δημιουργός που με επηρέασε βαθύτατα ως καλλιτέχνης ήταν ο Σπύρος Ράντος. Είναι ένας σπουδαίος βιολιστής και μουσικός. Είχα συνεργαστεί μαζί του για περίπου δέκα χρόνια στην Αυστραλία και στο πλαίσιο των περιοδειών είχαμε γυρίσει τον κόσμο μαζί. Θα ήθελα, φυσικά, να έρθω στην Ελλάδα και να συνεργαστώ με κάποια από τις ορχήστρες σας, αν μου παρουσιαζόταν η κατάλληλη ευκαιρία».

* Info: Οι συναυλίες του Johann Strauss Ensemble θα δοθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Εχει προστεθεί και μια έξτρα παράσταση την Κυριακή στις 16.30.

«Μου αρέσουν οι Ελληνες και η κουζίνα τους»

Λάτρης της χώρας μας, ο κ. Μακ Γκρέγκορ την έχει επισκεφθεί συνολικά πέντε φορές. «Η πρώτη ήταν το 1988. Είχα δώσει συναυλία σε ραδιοφωνικά στούντιο της Αθήνας, ενώ μετά ακολούθησαν και σόου στην Πάτρα με την Ορχήστρα της Μελβούρνης. Αυτό που μου αρέσει πολύ στην Ελλάδα είναι ότι πρόκειται για μια χώρα με πλούσια Ιστορία και, φυσικά, εξαιρετική κουζίνα. Χαίρομαι όταν βλέπω τους κατοίκους της να είναι εξωστρεφείς και χαλαροί. Μου θυμίζουν πολύ τους Αυστραλούς» τόνισε.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα