Προκλητικός ο Τούρκος πρόξενος

 Αφού επιχείρησε να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, τα έβαλε με την υφ. Μακεδονίας- Θράκης για την αρμένικη Γενοκτονία

Προκλητικός εμφανίστηκε χθες ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν. Με δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την τουριστική συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας επιχείρησε να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, ενώ άφησε αιχμές κατά της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία στην ομιλία της για την αρμενική γενοκτονία, που έκανε την Κυριακή, είχε ζητήσει το αυτονόητο: δηλαδή να πληρώσει η Τουρκία τις αποζημιώσεις προς τους Αρμενίους και να αναγνωρίσει τη γενοκτονία εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Εκτός από τις προφανείς αποζημιώσεις που πρέπει να αποδώσει στους Αρμενίους, η Τουρκία οφείλει επίσης να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που επιχειρήθηκε σε βάρος του ποντιακού λαού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού εν γένει, να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και να σταματήσει τις αυθαίρετες διεκδικήσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο». Αυτά ήταν τα λόγια της κυρίας Κόλλια – Τσαρουχά που ενόχλησαν τον Τούρκο διπλωμάτη!

Απαντώντας σε όλα αυτά αλλά και στο αντιτουρκικό κλίμα που καταγράφηκε στην εκδήλωση της Κυριακής, όπου μεταξύ των άλλων κάηκε και μια τουρκική σημαία, ο κ. Μπιλτεκίν επισήμανε προκλητικά ότι «για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών απαιτείται αμοιβαίος σεβασμός στις ευαισθησίες κάθε λαού», ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για «γεγονότα της περασμένης Κυριακής»! Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η στάση της κυρίας Κόλλια – Τσαρουχά «δεν είναι ακριβώς φιλική» προς την Τουρκία.

«Το 2014 το Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ επισκέφθηκαν σχεδόν 100.000 Τούρκοι τουρίστες, όταν το 2010 ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μόλις 17.000. Ωστόσο δεν βοηθούν στην προσέγγιση και τη συνεργασία εικόνες σαν αυτή που αντίκρισαν Τούρκοι τουρίστες στην πλατεία Αριστοτέλους, δηλαδή της τουρκικής σημαίας βεβηλωμένης» σχολίασε ο Τούρκος πρόξενος, ενώ στο ίδιο κλίμα τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στους θερμοκέφαλους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα