Ταγματάρχης: Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει με τις δομές που είχε

Ο Λ.Ταγματάρχης και ο Δ.Τσακνής συναντήθηκαν με εργαζομένους στο στούντιο της ΕΤ3

Για την πρόθεση της διοίκησης να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ «με τις δομές που είχε όταν έκλεισε» και «με την ΕΤ3 να παίζει αποφασιστικό ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας» διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του καναλιού ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος επισκέφθηκε το στούντιο της Θεσσαλονίκης μαζί με τον πρόεδρο Διονύση Τσακνή.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει να εκπέμπει από την Αθήνα την Πέμπτη, γεγονός που θα εορταστεί στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της Αγίας Παρασκευής με προβολή ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Όσον αφορά την ΕΤ3, την Τρίτη προγραμματίζεται να οριστούν τα δύο μέλη της τριμελούς διοικούσας επιτροπής της, με την προσδοκία να εκλεγεί το συντομότερο από τους εργαζόμενους και το τρίτο μέλος της, ώστε το κανάλι να επαναλειτουργήσει εντός οκτώ έως δέκα ημερών.

«Είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει μια διαφορετικής αντίληψης δημόσια τηλεόραση και εμείς κληθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτή τη διαφορετική αντίληψη. Αυτό είναι το στοίχημα το δικό μας» είπε ο κ. Ταγματάρχης σε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο στούντιο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να αποδείξουμε όλοι ότι, ο αγώνας δεν δικαιώνεται επειδή ξανάνοιξε η ΕΡΤ, ο αγώνας δικαιώνεται όταν θα πάει το σωστό πρόγραμμα στα σπίτια των ελλήνων θεατών και στα ραδιόφωνά τους, με τη σοβαρότητα, με την επάρκεια, με την ευθύτητα […] Δεν πάμε να κάνουμε μια κομματική τηλεόραση, δεν μας αφορά αυτό» διαβεβαίωσε.

Εξέφρασε μάλιστα τον θαυμασμό του για τον αγώνα των εργαζομένων. «Εδώ εσείς είστε παγκόσμιο πρότυπο» είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής εξέφρασε τη χαρά του που δεν επικρατεί πνεύμα «ρεβανσισμού» μεταξύ του προσωπικού.

«Οι άνθρωποι των αγώνων δεν είναι ποτέ εκδικητές, είναι εγγυητές μιας ομαλής πορείας, και σε ό,τι με αφορά προσωπικά, αλλά θέλω να πιστεύω και σε ό,τι αφορά όλο το διοικητικό συμβούλιο, στους ανθρώπους αυτούς θα στηριχθούμε, πιστεύοντας ότι θα επιδείξουν το ίδιο ήθος που έδειξαν κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Καλώς ήλθατε σπίτι» τόνισε.

Πηγή:AΠΕ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα