Βγήκαν (και πάλι) τα μαχαίρια στη ΝΔ

Περιφερειάρχης κατά υπηρεσιακού για την επιλογή του να παραστεί η Ντόρα στο δείπνο με τον Φρ. Ολάντ

Μέχρι χθες οι αντιπαραθέσεις στη Ν.Δ. γίνονταν ηλεκτρονικά, από διάφορες ιστοσελίδες ή blogs που υποστηρίζουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. Χθες ο «γαλάζιος» πόλεμος πήρε δημόσιο χαρακτήρα και όλα δείχνουν ότι όσο πλησιάζει η 22α Νοεμβρίου η πόλωση θα κλιμακώνεται.

Σοβαρά θέματα έθεσε από πλευράς του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε συνέντευξή του τόσο στην «κυριακάτικη δημοκρατία» όσο και σε τηλεοπτικό σταθμό καταλόγισε ευθύνες στον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη για όσα εξελίχθησαν στη Μαδρίτη, αλλά άφησε αιχμές και για την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τορπιλίζει την ενότητα του κόμματος και αναρωτήθηκε: «Γιατί στο δείπνο με τον Ολάντ ο μεταβατικός πρόεδρος εκπροσωπήθηκε από μία βουλευτή (σ.σ.: την Ντόρα Μπακογιάννη) και όχι από τον γραμματέα της Κ.Ο., θεσμικά;» (σ.σ.: όπως προβλέπει και το καταστατικό), για να καταλήξει: «Προφανώς ήταν αποτέλεσμα κάποιας συμφωνίας πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτά πρέπει να τελειώσουν».

Από τη μεριά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω συνεργατών της, απάντησε: «Η διγλωσσία και η υποκρισία δεν έχουν καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό». Σύμφωνα με την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ακόμα και στις συνομιλίες και τις επαφές που είχε με την ίδια ουδέποτε έφερε αντίρρηση στο να είναι η πρώην υπουργός υποψήφια για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. «Δεν φέρνουμε το νέο, αν προσπαθούμε να διαγράψουμε την ιστορία της Ν.Δ.» κατέληγαν οι συνεργάτες της.

Από τη δική του μεριά ο Αδωνις Γεωργιάδης έκλεισε για ακόμη μία φορά το μάτι στην ομάδα Σαμαρά, χτυπώντας τόσο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη όσο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Εγραψε στο twitter: «Ο Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με τον Σαμαρά “για τον ΕΝΦΙΑ και διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση κ.λπ.”, εγώ θα υπερασπιστώ την κυβέρνησή μας»!

Μετά την ηρεμία

Και όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο μετά την ηρεμία που είχε επικρατήσει εντός της «γαλάζιας» παράταξης, όταν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί εμφανίστηκαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους αντιπολιτευόμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή του δόρατος τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις τηλεοπτικές άδειες.

Τζιτζικώστας «πυροβολεί» Μεϊμαράκη και για το φιάσκο της Μαδρίτης

H ταυρομαχία στη Ν.Δ., που ξεκίνησε στη Μαδρίτη, συνεχίστηκε και στην Αθήνα. Μετά τον Αδωνι Γεωργιάδη και ο Απόστολος Τζιτζικώστας πήρε το «όπλο» του για να «πυροβολήσει» τον πρόεδρο της Ν.Δ. (και εκ νέου υποψήφιο) Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «προσχηματική» την πρόσκληση του προέδρου του κόμματος στο Συνέδριο του ΕΛΚ και περιγράφοντας το κλίμα που υπήρχε στην ελληνική αποστολή πρόσθεσε: «Οσο βρίσκονταν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι τρεις συνυποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, δεν βγήκε ούτε μία κοινή φωτογραφία. Εγώ δεν συνάντησα καν τον κύριο Μεϊμαράκη. Τον άκουσα μόνο να μιλάει».

Αμεση ήταν η απάντηση του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, που μίλησε στον Real Fm 97,8 ισχυριζόμενος ότι «στο Συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη δεν πήγαμε για βεγκέρες, για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις» και τόνισε: «Η συμμετοχή μας είχε άλλη σκοπιμότητα. Δεν ήταν για να εξάγουμε τα εσωκομματικά μας ζητήματα στη Μαδρίτη». Το αποκαλυπτικό όμως ρεπορτάζ της χθεσινής «κυριακάτικης δημοκρατίας» δεν δικαιώνει τον κ. Αμπατζόγλου για τις δήθεν επιτυχίες της Ν.Δ. στην ισπανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ορισμένοι από το «γαλάζιο καραβάνι» που έκανε απόβαση στη Μαδρίτη, αντί να παρακολουθούν το συνέδριο, εθεάθησαν να εντρυφούν στη γευσιγνωσία (επιλέγοντας το χαμόν ιμπέρικο, πανάκριβο αλλαντικό που παράγεται από ιβηρικά χοιρίδια, μια ειδική γηγενή ράτσα μαύρων χοιριδίων που μοιάζουν με αγριογούρουνο) και στα ψώνια, προτιμώντας τα… μαγιόρικα (δηλαδή πέρλες, σκουλαρίκια, κολιέ κ.λπ.), ώστε να έχουν κάτι ευχάριστο να θυμούνται από το ταξίδι. Αυτό φαίνεται ότι για κάποιους ήταν πιο απαραίτητο απ’ ό,τι η επαφή με τους εκατοντάδες συνέδρους της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που ίσως έφερνε για τη Ν.Δ. αλλά και για τη χώρα καλύτερα αποτελέσματα.

Οσο για τα πολιτικά αποτελέσματα, ήταν φιάσκο ολκής, μια και η Ν.Δ. δεν τόλμησε να κατεβάσει υποψήφιο αντιπρόεδρο αλλά και το πολιτικό ψήφισμα για το Μεταναστευτικό ήταν κόλαφος.

Ν. Ελευθερόγλου

Θεσσαλονίκη: «Παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις τρεις από τους υποψήφιους!

Στον Βορρά και στη Θεσσαλονίκη μετατοπίζεται από σήμερα το ενδιαφέρον στη μάχη για την προεδρία της Ν.Δ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης ανεβάζουν στον Βορρά τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους τη Ν.Δ., που θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην πόλη.

Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης θα δώσουν το «παρών» σήμερα το πρωί στην επίσημη δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο αλλά και σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης στοχεύοντας, πέραν όλων των άλλων, να κερδίσουν πόντους στη μάχη διαδοχής στη Ν.Δ.

Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται ήδη από χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος αλλά και τους πολιτευτές της περιοχής. Το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Holiday inn» τα είπε με τη δημοτική ομάδα «Εντάξει», παρόντος του Σταύρου Καλαφάτη, μια παρουσία που σχολιάστηκε, ενώ στη συνέχεια είχε χωριστές συναντήσεις με τους υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. στην Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα από αύριο ο κ. Μεϊμαράκης θα κάνει περιοδείες στους γύρω νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την Τετάρτη θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το τριήμερο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ θα έχει και χωριστές συναντήσεις με φίλους και στελέχη που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι σήμερα και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εκτός από την παρουσία του στη λειτουργία στον Ναό του Αγίου Δημητρίου θα εγκαινιάσει το απόγευμα το εκλογικό του γραφείο, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 70, στον 5ο όροφο.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα