ΜΑΧΗ στους δρόμους

Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί εν εξάλλω • «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ» • Αγροτική εξέγερση! Από 20 Ιανουαρίου μπλόκα σε κόμβους στις εθνικές οδούς με τρακτέρ Ψυχρολουσία στο Eurogroup! Μένει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ που (υποτίθεται) θα έφευγε • Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ συγχαίρουν (!!!) την κυβέρνηση και για το ΑσφαλιστικόΗ Θέση μας: Η απόλυτη καταστροφή 

Με το δικό τους βροντερό «όχι» απάντησαν χθες στην κυβέρνηση κλάδοι που πλήττονται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποιώντας ένα μαζικότατο συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στην κορύφωση της κινητοποίησης ο όγκος τους ξεπέρασε τα 10.000 άτομα, σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο «ποτάμι» από το ύψος της Πεσμαζόγλου έως τη Βουλή.

Η μεγάλη πορεία πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια, με δυναμικά συνθήματα, κατευθύνθηκε στη Βουλή, όπου εκπρόσωποι των ενώσεων και των συλλόγων εργαζομένων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο:

Διαβάστε online την «δημοκρατία», εδώ

Διαβάστε ακόμη:

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Με την «κυριακάτικη δημοκρατία» – Το βιβλίο με όσα δεν ξέρει κανείς

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ»
Τι είπε ο Κυριάκος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ενώπιον Καραμανλή – Σαμαρά. «Συναίνεση μόνο στην αναθεώριση Συντάγματος». Το τετ α τετ στο γραφείο του με τον Μεϊμαράκη

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ ΤΟ ALTER EGO ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Φορτσάκης της ΝΔ υπέρ των διδάκτρων στα δημόσια σχολεία

Συνελήφθη για… ΕΣΠΑ πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κεραυνοί για την καύση των νεκρών!

Πάλι στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι για το Χρηματιστήριο 

Από αύριο καταιγίδες! Χιονόπτωση και στην Αθήνα την Τρίτη

Στα αξιοσημείωτα της κινητοποίησης ήταν και η πολυάριθμη παρουσία αστυνομικών των ΜΑΤ, πέριξ της Βουλής και έως την Ηρώδου Αττικού, που όμως κράτησε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές. Στην πορεία δεν προκλήθηκε η παραμικρή ένταση, πέρα από την ώρα που οι διαδηλωτές έφτασαν στην πλαϊνή είσοδο του Κοινοβουλίου, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, και κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να αναρτήσουν ένα πανό στα κάγκελα. Αστυνομικοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν και το πανό με το αντικυβερνητικό μήνυμα σκίστηκε. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ωστόσο, δεν δόθηκε συνέχεια και το πανό… κολλήθηκε και αναρτήθηκε κανονικά.

Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Ευριπίδη Μπιλιράκη προκάλεσε, ωστόσο, η στάση της Αστυνομίας και συγκεκριμένα το γεγονός ότι επέτρεπε την κυκλοφορία οχημάτων ενόσω η πορεία ήταν σε εξέλιξη. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι γύρω στις 13.30, ενώ η πορεία βρισκόταν στο ύψος της Κολοκοτρώνη, η Τροχαία επέτρεψε σε αυτοκίνητα να «κόψουν» στη μέση τον όγκο των διαδηλωτών, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έδωσαν στην κυκλοφορία όλη τη Σταδίου.

Την ικανοποίησή της για την πρωτοφανή συμμετοχή εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό και να εκκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.

Να σημειωθεί ότι σε συμβολικό αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας προχώρησαν χθες με το ίδιο αίτημα οι δικηγόροι της πόλης. 

Τα άτομα με αναπηρία χαρακτηρίζουν το νέο Ασφαλιστικό ως «ταφόπλακα»!

«Ταφόπλακα» χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) καθώς, όπως αναφέρει, καρατομούνται βασικά δικαιώματά της. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «το νομοσχέδιο στη σημερινή του μορφή περιλαμβάνει πάμπολλες κόκκινες γραμμές ή έστω ασάφειες, όπως η περικοπή και κατάργηση του ΕΚΑΣ, εισοδηματικά κριτήρια σε διάφορα επιδόματα, μείωση του ποσού της εθνικής σύνταξης βάσει του ποσοστού αναπηρίας του δικαιούχου κλπ. Επιπλέον, η συνομοσπονδία διερωτάται, μεταξύ άλλων, «με ποιο σκεπτικό ο νομοθέτης δεν προβλέπει τη χορήγηση σύνταξης αναπηρίας λόγω ατυχήματος εκτός εργασίας, εάν ο ασφαλισμένος δεν έχει διανύσει τουλάχιστον εφτάμισι χρόνια εργασίας». «Εάν λόγω του ατυχήματος καταστεί ανίκανος να συνεχίσει την εργασία του, με τι πόρους θα επιβιώσει;». Σε κάθε περίπτωση η ΕΣΑμεΑ δηλώνει ότι τα μέλη της θα αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους και ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να δώσει μάχη για να διατηρηθούν τα κεκτημένα τους, «όπως είχε τονίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

Οι δικηγόροι σε αποχή μέχρι τις 22 Ιανουαρίου

Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της, οι δικηγόροι όλης της χώρας, αμέσως μετά τη μαζική πανδικηγορική συγκέντρωση και την πορεία χιλιάδων δικηγόρων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, «επισφράγισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Αμεση απόσυρση

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί, μάλιστα, την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, προκειμένου να αρχίσει άμεσα νέος διάλογος, από μηδενική βάση, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων. Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, η Ολομέλεια θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αξιολογηθούν οι έως τότε εξελίξεις και να αποφασιστεί εάν οι δικηγόροι, οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε καθολική αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Κατά τη διάρκεια της αποχής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολομέλειας, θα τηρηθεί αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών, οι οποίες δίνονται συνήθως για υποθέσεις που έχουν 18μηνο προσωρινής κράτησης ή συντρέχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Βάσω Παλαιού

Οι αγρότες κατεβαίνουν στα Τέμπη την ερχόμενη Τετάρτη και στήνουν μπλόκα

«Την ερχόμενη Τετάρτη θα είμαστε στα Τέμπη όποια προσπάθεια κι αν κάνει η Αστυνομία για να μας σταματήσει. Μαζί με εμάς θα στηθούν άλλα 35 μπλόκα από την Καβάλα μέχρι τη Βοιωτία». Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος δείχνει τις διαθέσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων που δηλώνουν οργισμένοι και, όπως λένε, «δεν μας ενδιαφέρει αν θα έχει χιόνι, εμείς θα στήσουμε τα μπλόκα παντού και δεν πρόκειται να φύγουμε, εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το φορολογικό και το Ασφαλιστικό».

Η χώρα θα κοπεί στα δύο, καθώς τα τρακτέρ θα στηθούν τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης όσο και στην Εγνατία Οδό, ενώ την ίδια ώρα οι αλιείς σε Μηχανιώνα και Βόλο θα βγάλουν τα καΐκια τους στα τοπικά λιμάνια.
Η απόφαση για τις δυναμικές κινητοποιήσεις πάρθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Ελλάδος, η οποία έγινε στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, παρουσία περισσότερων από 500 αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και αλιείς από 62 οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, από σήμερα οι αγρότες θα κατεβάσουν σε πρώτη φάση τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματά τους στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών και την Τετάρτη το πρωί θα στηθούν τα μπλόκα. Επίσης, αποφασίστηκε στις 28 Ιανουαρίου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica στη ΔΕΘ, να γίνει μεγάλο συλλαλητήριο.
«Πιστεύουμε ότι θα στηθούν περισσότερα από 35 μπλόκα, με κυριότερα αυτά στον Προμαχώνα, στα Κερδύλλια στην Εγνατία Οδό, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στα Μάλγαρα, στα Τέμπη, στη Νίκαια Λάρισας, στα Φάρσαλα (Μικροθήβες) στο Κάστρο Βοιωτίας αλλά και στην Καβάλα, στην Κουλούρα και στα Γιαννιτσά» είπε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι λένε ότι θα υποχωρήσουν μόνο εάν και εφόσον η κυβέρνηση πάρει πίσω το φορολογικό και το Ασφαλιστικό και τους καλέσει να μιλήσουν από μηδενική βάση. Οπως αναφέρουν, παλεύουν με τις διαθέσεις του καιρού για να επιβιώσουν και τώρα με τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά δεδομένα καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα. Οπως λένε, μια οικογένεια που έχει έσοδα 30.000 ευρώ και τρεις ασφαλισμένους με το νέο Ασφαλιστικό καλείται να πληρώσει στον ΟΓΑ περίπου 7.500 ευρώ. Χωρίς αφορολόγητο και με τη φορολόγηση στο 26% και με προκαταβολή στην αγροτική οικογένεια απομένουν ελάχιστα χρήματα.

Φανή Χαρίση

Στα όριά τους οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης

«Οι οικονομικοί δολοφόνοι της κυβέρνησης αφανίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες». Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίζεται ο «γαλάζιος» πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Δεβλιώτης για το Ασφαλιστικό. «Εξοντώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες για να συνεχίσουν να συντηρούν τις κομματικές συμμορίες» λέει στη «δημοκρατία».

«Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για τη δήθεν μεταρρύθμιση του λεηλατημένου από τους πολιτικούς ασφαλιστικού συστήματός μας ούτε αγγίζουν ούτε θίγουν και βεβαίως πουθενά δεν αναφέρουν πόσα εκατομμύρια χρωστούν από τα θαλασσοδάνεια. Η συνεχιζόμενη αφαίμαξη του σκληρά εργαζόμενου, ελάχιστα πλέον αμειβόμενου και απάνθρωπα φορολογούμενου ελεύθερου επαγγελματία παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα» τονίζει ο κ. Δεβλιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οδοντίατροι και γενικότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν θα διστάσουν να αντιδράσουν με κάθε τρόπο στην επερχόμενη αδικία. «Με ποσοστό φορολόγησης 26%-33% επί του καθαρού εισοδήματος (συν την προκαταβολή φόρου 100%), με ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών 26,95% επί του καθαρού εισοδήματος, με τέλος επιτηδεύματος 650-1.000 ευρώ και με εισφορά αλληλεγγύης 0,7%-6% για εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γίνονται και με τον νόμο οι σκλάβοι, οι είλωτες και τα κορόιδα ενός ολοκληρωτικού, οπισθοδρομικού, αντιπαραγωγικού και άχρηστου κράτους, που τους παίρνει τα πάντα και δεν προσφέρει τίποτα» σημειώνει στη «δημοκρατία».

Αρ. Μάτιος

«Αδιαπραγμάτευτη η μείωση κύριων συντάξεων» τονίζει ο Κατρούγκαλος

Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ενδεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων επανέλαβε χθες σε δύο συνεντεύξεις ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Μάλιστα, από το Παρίσι όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Διυπουργική Σύνοδο που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ για το Μέλλον της Εργασίας, εκτίμησε ότι το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, αφού δεν αναμένεται να κατατεθεί πριν από το τέλος Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε «θέση μάχης» για τις επικουρικές συντάξεις, εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα είναι σκληρές.
Ειδικά για τον σάλο που έχει ξεσηκωθεί με τις εισφορές που θα κληθούν στο εξής να καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι στην εφαρμογή της πρότασής του υπάρχουν και πρόσθετες επιβαρύνσεις και για τον λόγο αυτόν σχηματίστηκε ειδική επιτροπή.

{{-PCOUNT-}}44{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα