«Ανθρωπάκια που εκτελούν εντολές ξένων»

Ξεσπάθωσε η Ζωή κατά της κυβέρνησης στην παρουσίαση της Πλεύσης Ελευθερίας 

Ρεπορτάζ
Σπύρος Κάραλης

H Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ξεκίνησε το ταξίδι της στην πολιτική από το μικρό θέατρο Χυτήριο στον Κεραμεικό, το οποίο γέμισε ασφυκτικά με παρουσίες ευρέος φάσματος: από πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο του -προ διάσπασης- ΣΥΡΙΖΑ (Νάντια Βαλαβάνη, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Μάνια Παπαδημητρίου, Ραχήλ Μακρή) έως ανένταχτους του Κέντρου και της πατριωτικής Αριστεράς (Πέπη Ρηγοπούλου και Γιώργος Κασιμάτης). Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά και η μητέρα της, Λίνα Αλεξίου.

Είσοδος με Πάτι Σμιθ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε την εμφάνισή της στο θέατρο Χυτήριο κρατώντας μια ανθοδέσμη στα χέρια, την οποία της προσέφεραν φίλοι του κόμματός της, και υπό τους ήχους του «People have the power» της Πάτι Σμιθ. Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι τη χειροκροτούσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ενώ συνεργάτες της έσπευσαν να την αγκαλιάσουν και να της ευχηθούν «καλή επιτυχία» στο κόμμα, με έντονο αντιμνημονιακό χαρακτήρα και πυλώνες τα έξι «Δ» (Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών).

Την εκδήλωση προλόγισαν οι Σταύρος Παπαϊωάννου (φοιτητής Οικονομικών και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους), Πέπη Ρηγοπούλου (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας και σκηνοθέτις) και Ερικ Κοκερέλ (στέλεχος του Αριστερού Κόμματος Γαλλίας).
Πολλά νεαρά πρόσωπα πλαισίωναν την πρώην πρόεδρο της Βουλής στην επίσημη πρώτη εμφάνιση. Αγνωστο, πάντως, παραμένει πώς θα πορευτεί στη συνέχεια, αν δηλαδή θα συνεργαστεί με άλλα σχήματα, όπως η ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ή αν κινηθεί αυτόνομα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με σκληρές αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και των προσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., τους οποίους χαρακτήρισε, χωρίς να τους κατονομάσει προσωπικά, «ανθρωπάκια που εκτελούν εντολές των ξένων», προανήγγειλε «πορεία προς τον λαό» χωρίς αποκλεισμούς. «Ξεκινάμε έναν αγώνα απέναντι σε απολυταρχικό καθεστώς που ο μόνος τρόπος για να κερδηθεί είναι να δοθεί» είπε και έκανε λόγο για ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και αποκατάσταση της δημοκρατίας. Καταφέρθηκε, τέλος, με σκληρά λόγια κατά της μιντιοκρατίας και της τραπεζοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα