Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτο το ελληνικό βέτο για τα Σκόπια!

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας  από τους Μακεδονικούς Τάφους στη Νάουσα

Διπλό μήνυμα σε Αγκυρα και Σκόπια έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Νάουσα. Ο κ. Παυλόπουλος, που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νάουσας, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ναι μεν δεν διεκδικούμε από κανέναν κάτι που δεν μας ανήκει, πλην όμως εμείς οι Ελληνες είμαστε αποφασισμένοι, χωρίς οιονδήποτε συμβιβασμό, να υπερασπισθούμε με το αίμα μας την ακεραιότητα της πατρίδας και την κυριαρχία της με βάση το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου».

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε τους Μακεδονικούς Τάφους έξω από τη Νάουσα, απ’ όπου έστειλε μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι παραχαράζοντας την Ιστορία και καλλιεργώντας τον αλυτρωτισμό δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και ότι το βέτο της Ελλάδας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο.

Ιστορικά τεκμήρια

«Αυτός ο ιερός τόπος για το έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, σε μήνυμά του με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Η ευρωπαϊκή ιδιότητα συνεπάγεται όχι μόνο δικαιώματα, αλλά και αντίστοιχες υποχρεώσεις, κυρίως σ’ ό,τι αφορά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης κατά την υπεράσπιση του κοινού ευρωπαϊκού οράματος». Σημείωσε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, που «αφορούν πρωτίστως τη συνοχή της, αλλά και την εν γένει πορεία της οικονομικής της ενοποίησης», τόνισε τη συμβολή της Ελλάδας στην οικοδόμηση της Ε.Ε. και, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ιστορική ομιλία του της 28ης Μαΐου 1979, ημέρα υπογραφής των συμφωνιών για την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, επεσήμανε ότι «θεμελιώδης για την επιβίωση της Ευρώπης είναι η σταδιακή οικονομική της ενοποίηση, που θα εξασφαλίσει την αξιοποίηση ενός τεράστιου δυναμικού φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Θα οργανώσει την οικονομία γύρω από τον άνθρωπο, αντί τον άνθρωπο γύρω από την οικονομία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα