Θρίλερ με 20χρονη αγγλίδα που νοσηλεύεται στο Ρίο και με διαταραχές στην όρασή της μετά από κατανάλωση αλκοόλ στη Ζάκυνθο
Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο στην Πάτρα η 20χρονη Αγγλίδα Χάνα Πάουελ, που έχει χάσει μερικώς το φως της και έχει υποστεί νεφρική ανεπάρκεια, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, καθηγητή Δημήτριο Γούμενο, δεν είναι τεκμηριωμένο το γεγονός ότι η 20χρονη υπέστη αυτές τις σοβαρές βλάβες επειδή κατανάλωσε νοθευμένα ποτά, δηλαδή «μπόμπες».
«Οι πολύ σοβαρές διαταραχές στην όραση -τώρα βλέπει μόνο σκιές- καθώς και η νεφρική ανεπάρκεια (ήρθε χωρίς ούρα) δεν προκαλούνται από ποτά “μπόμπες”. Ο θόρυβος που έγινε είναι υπερβολικός, καθώς υπάρχει μια μεγάλη κατηγόρια σοβαρών ρευματολογικών παθήσεων, όπως η αγγειίτιδα, που προκαλεί αυτές τις βλάβες. Την πρώτη εικόνα την είχαμε μόλις την Παρασκευή, όταν είχαμε τα αποτελέσματα της πρώτης βιοψίας που έγινε την Πέμπτη» είπε στη «δημοκρατία» και συνέχισε: «Θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες εξετάσεις μέχρι τη διάγνωση. Ενδεχομένως να υποβόσκει ένα κρυφό νόσημα και εξαιτίας του ταξιδιού, του στρες και της κούρασης να εκδηλώθηκε με τα παραπάνω συμπτώματα. Η κατάστασή της είναι σοβαρή, της δίνουμε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και την υποβάλλουμε σε αιμοκάθαρση».
Στο πλευρό της είναι οι γονείς της, οι οποίοι θέλουν να τη μεταφέρουν αύριο ή την Τετάρτη στην πατρίδα τους. Για αυτόν τον λόγο οι γιατροί του Νοσοκομείου Πατρών έχουν ετοιμάσει ιατρικό σημείωμα προς ενημέρωση των συναδέλφων τους στην Αγγλία.


