«Η οικονομική κρίση μάς έμαθε να προσευχόμαστε»

Ο Γεράσιμος Γεννατάς φέτος θα φωνάζει «Φτου ξελευτερία», για να ξορκίσει την πίεση και την απαισιοδοξία που δεχόμαστε όλοι στις μέρες του Μνημονίου

Εχουμε να δούμε στη μικρή οθόνη τον Γεράσιμο Γεννατά από το μουσικό σόου μεταμορφώσεων του ΑΝΤ1 «Your face sounds familiar» (2013), όπου είχε τον ρόλο του κριτή. Μάλιστα, έκανε αίσθηση με το χιούμορ του σε κοινό και κριτικούς, καθώς όλοι τον είχαν συνηθίσει σε δραματικούς ρόλους στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου «10η εντολή» και «Κόκκινος Κύκλος», και δεν ήξεραν το ταμπεραμέντο του.

Οι σεναριογράφοι Ελένη Καρβέλη, Αρετή Ζαχαριάδου, Τζένη Παπαδημάτου και ο σκηνοθέτης Στέφανος Μπλάτσος, που έχει υπογράψει παραγωγές για την τηλεόραση όπως «Με λένε Βαγγέλη», «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου», ύστερα από αυτή τη συμμετοχή του στο σόου τού πρότειναν για φέτος έναν κωμικό ρόλο. Συγκεκριμένα, τον καλούν να φωνάξει «Φτου ξελευτερία» και να ξορκίσει την πίεση και την απαισιοδοξία που δέχεται ο Ελληνας στις μέρες του Μνημονίου.

Ο αξιόλογος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον αδελφό μιας κοπέλας (την υποδύεται η Ζέτα Δούκα) η οποία θα αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της, καθώς αισθάνεται ότι την πνίγουν τα χρέη. Εκείνος όμως θα της προτείνει να σχεδιάσει τον θάνατό της, προκειμένου να αποφύγει τα χρέη, μη γνωρίζοντας όμως ότι στο άμεσο μέλλον η αδελφή του θα γίνει αποδέκτης μιας μεγάλης κληρονομιάς και θα πρέπει, για να σωθούν και οι δυο τους, να την αναστήσει. Σε αυτό θα βάλουν ένα χεράκι ο γιατρός της (Πυγμαλιών Δαδακαρίδης) και η καλύτερή της φίλη (Θωμαΐς Ανδρούτσου). Η σειρά προορίζεται για μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, το οποίο ήδη έχει υπερθεματίσει για μία από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής τηλεοπτικής εμβέλειας.

«Πρόκειται για την πρώτη κωμωδία που αποδεικνύει τη βαθιά καταστροφή που έχει γίνει στη χώρα. Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και βιβλιοπωλείων, μονάδες καυσίμων, κανάλια κλείνουν και ο κόσμος μένει άνεργος. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ ασφυκτικά για όλους. Μέσα από τη σειρά θέλουμε να δείξουμε ότι, αν είμαστε αγαπημένοι και δεμένοι με την οικογένειά μας και τους φίλους μας, μπορούμε να ζήσουμε και με λιγότερα. Θεωρώ ότι ο Ελληνας έπεσε στην κατάθλιψη, γιατί η χρεοκοπία του ήταν αρχικά ηθική και πολιτισμική. Οταν έφυγε η επίπλαστη ευμάρεια των δανείων και των πιστωτικών καρτών και χάθηκε το χρήμα, δεν ήξερε σε ποιες αξίες και ιδανικά να στηρίξει τη ζωή του» τονίζει στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο ηθοποιός και συμπληρώνει: «Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνας ζούσε τη χρυσόσκονη της Μυκόνου, την γκλαμουριά των τηλεοπτικών εκπομπών του lifestyle και τη χλίδα των μπουζουκιών, με τις σαμπάνιες και τα γαρίφαλα. Ζούσε για το εγώ του και για την επίδειξη με χρέη. Τελικά, όλο αυτό ήταν μια φούσκα, και τα “βασίλεια” και οι βίλες και τα οροφοδιαμερίσματα. Η κρίση όμως μας έκανε και ένα καλό: μάθαμε να προσευχόμαστε, γιατί το είχαμε ξεχάσει. Πιστεύαμε ότι είμαστε παντοδύναμοι. Μας έδωσε ένα μάθημα πώς πρέπει να ζήσουμε από εδώ και στο εξής τη ζωή μας με φως. Μολονότι μερικά άτομα, αν και πάλι τους έδιναν πολλά χρήματα στα χέρια τους, τα ίδια θα έκαναν. Στα μπουζούκια θα τα σπαταλούσαν, γιατί είναι θέμα παιδείας».

«Με αλήθεια κκαι γνώση θα πάμε μπροστά»

O Γεράσιμος Γεννατάς, τον οποίο απολαύσαμε φέτος στη θεατρική παράσταση «Αριστοφανειάδα» και τον χειμώνα θα τον δούμε στο σανίδι του Θεάτρου Τέχνης, πιστεύει ότι ο πολιτισμός μπορεί να ανεβάζει μορφωτικά τον Ελληνα. «Υπήρχε ένα σημαντικό κοινό που προτίμησε να δει την παράστασή μας την τελευταία μέρα της περιοδείας μας παρά το ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Αυτοί οι νέοι, που δεν έκλεισαν τραπέζι στην καφετέρια για να δουν μπάλα, αλλά ήρθαν να δουν Αριστοφάνη, είναι η ελπίδα της χώρας μας. Δεν έχουμε καταλάβει πλέον ότι ο αυτοκράτορας είναι γυμνός και μόνο με αλήθεια, γνώση και σκληρή δουλειά θα πάμε μπροστά; Με το να τρέχουμε στα κομμωτήρια και τα κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουμε σκλάβοι των ξένων» υποστηρίζει ο καλλιτέχνης. «Για μένα το θέατρο δεν είναι διασκέδαση. Είναι μια πράξη μοιράσματος. Οι ηθοποιοί δεν είναι αστείοι άνθρωποι, αλλά καταρχήν άτομα πολιτικά, που πρέπει να προβληματίζουν τον θεατή» καταλήγει.

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα