Στο στόχαστο δύο ιστοσελίδες με στοιχήματα σε… bitcoins!

Ελέγχονται και θα προστεθούν στη μαύρη  λίστα της ΕΕΕΠ sites τυχερών παιχνιδιών που χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα

Σ το στόχαστρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) βρίσκονται τουλάχιστον δύο ιστότοποι διαδικτυακού στοιχηματισμού, οι οποίοι χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα bitcoin.
Πρόκειται, μάλιστα, για εξαιρετικά εξελιγμένες υπηρεσίες στοιχηματισμού, καθώς προσφέρουν πολλά παιχνίδια μέσω διαδικτύου, με τους παίκτες να χρησιμοποιούν bitcoins. Εντός των ημερών, οι συγκεκριμένοι ιστότοποι πρόκειται να προστεθούν στη μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ.

Στη μαύρη λίστα βρίσκονται σήμερα άλλοι 927 ιστότοποι, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε χρήστες από την Ελλάδα. Η υπόθεση με τους ιστότοπους που αξιοποιούν το bitcoin για τις συναλλαγές τους, ώστε οι παίκτες να μη χρειάζεται να περάσουν μέσω του τραπεζικού συστήματος, δείχνει πάντως πως η υπόθεση του παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού είναι σαν τη Λερναία Υδρα.

Ρύθμιση

Οσα κεφάλια και να κόβει η ΕΕΕΠ μέσω της μαύρης λίστας, άλλα τόσα ξεφυτρώνουν. Γι’ αυτό και στην αγορά τυχερών παιχνιδιών θεωρούν πως είναι απαραίτητη η ουσιαστική ρύθμιση και της συγκεκριμένης αγοράς, η οποία λειτουργεί από το 2011 υπό «μεταβατικό καθεστώς» προσωρινών αδειών.

Μάλιστα, οι 24 εταιρίες που έλαβαν τότε «προσωρινή άδεια» αξιοποίησαν τα νομικά παράθυρα, ώστε να λειτουργούν σήμερα δεκάδες ιστότοποι που προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτυακού στοιχήματος. Το ενδιαφέρον είναι πως οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους ιστότοπους λειτουργούν στην ουσία ως προκάλυμμα για παράνομες επίγειες δραστηριότητες στοιχηματισμού, όπως υποστηρίζουν όσοι παρακολουθούν την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 24 αδειοδοτημένους διαδικτυακούς παρόχους μόνο 4-5 δηλώνουν σοβαρά έσοδα στην ΕΕΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να σταματήσει το φαινόμενο των δεκάδων ιστοσελίδων με την ίδια «προσωρινή άδεια», στην επιτροπή εξετάζουν τη δημιουργία «λευκής λίστας». Στη συγκεκριμένη λίστα θα μπουν όσοι από τους ιστότοπους των 24 «προσωρινά» αδειοδοτημένων εταιριών καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Οι υπόλοιπες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ένταξης στη μαύρη λίστα, ώστε να μην είναι προσβάσιμες στους παίκτες από την Ελλάδα. Σε μια πρώτη κίνηση, προ ημερών η ΕΕΕΠ ενέταξε στη μαύρη λίστα τρεις ιστότοπους της YEZ GAMING Ltd, η οποία είχε λάβει προσωρινή άδεια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα