Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών εντός σχολείων έως τις 8 το βράδυ

Τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης έως τις 8 το βράδυ εντός των σχολικών μονάδων ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κατσαφάδου σχετικά με τις πολιτικές στήριξης τριτέκνων και πολύτεκνων.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, ο σχεδιασμός είναι τα παιδιά να παραμένουν στο σχολείο έως τις 4 το απόγευμα και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.

Οπως η ίδια τόνισε, την προηγούμενη χρονιά δόθηκαν 29.000.000 ευρώ για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και φέτος θα αναμορφωθούν ώστε, κατόπιν συνεννόησης με τους δήμους, να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία.

Αναφερόμενη στους βρεφικούς σταθμούς, η κυρία Φωτίου εξήγγειλε τη δημιουργία νέων μονάδων, προσθέτοντας ότι, με σύστημα του voucher που εφαρμόστηκε πέρυσι, δόθηκε το δικαίωμα σε 45.000 παιδιά να φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σχετικά με το ερώτημα του κ. Κατσαφάδου για την υπογεννητικότητα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα οικογενειακά επιδόματα. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «αν δεν πάμε σε ένα σύνολο παροχών – υπηρεσιών και όχι επιδομάτων, η επιδοματική πολιτική, ακόμα και στα κράτη που δίνουν πολύ μεγάλα επιδόματα για το κάθε παιδί, δεν αλλάζει την υπογεννητικότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα