Παυλόπουλος: Να μας προβληματίσει το «δημοψήφισμα» της Καταλονίας

Για «ιστορική εποχή για την Ευρώπη, όσον αφορά τη συνοχή και την ενοποίησή της» έκανε λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη χθεσινή συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «προκλήσεις, όπως το λεγόμενο “δημοψήφισμα” της Καταλονίας, πρέπει να μας προβληματίσουν όλους για το πού βαδίζουμε και ιδίως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που έχουν και την ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφορικά με τον Μηχανισμό Σένγκεν, τόνισε πως «πρέπει να αντιληφθούμε ότι, εάν καταρρεύσει, από εκεί και πέρα αυτό συνιστά κατάρρευση της ίδιας της Ευρώπης». Διεμήνυσε, δε, στους εταίρους «για πολλοστή φορά -και εμείς οι Ελληνες έχουμε δώσει ένα παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση- ότι το να είσαι Ευρωπαίος σήμερα είναι μεγάλη τιμή. Εχει δικαιώματα αλλά έχει και σημαντικές υποχρεώσεις» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η Σένγκεν είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει να επιδείξει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτεί. «Η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της Ευρώπης», σημείωσε, «είναι η προτεραιότητά μας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε μία Ευρώπη με σύνορα. Οπως βλέπετε, όμως, υπάρχει μια τέτοια τάση τον τελευταίο καιρό κάτω από ισχυρούς λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις, και με προσχήματα εσωτερικής -κυρίως- ασφάλειας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα