Πώς θα γίνει σε δύο μήνες (μέσω ΑΣΕΠ) η επιλογή 6.667 μονίμων στην καθαριότητα
Το παράδειγμα που δείχνει την αλήθεια. «Μας εμπαίζουν» φωνάζουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που ετοιμάζουν κινητοποιήσειςΗ Θέση μας: ΟΙ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Διαβάστε επίσης:
►Το «μυστικό γεύμα» Σαμαρά – Αδωνη με μενού δυσαρέσκειας
►Αναδρομικά βουλευτών: Ενα παραμύθι είκοσι ετών
►«Εξω οι Τούρκοι από την Καβάλα»
►Ο… Παπουτσής κρίνει τον ανασχηματισμό
►Γιατί (;) έπεσε σε χειμερία νάρκη η Χρυσή Αυγή!
Πώς θα γίνουν σε δύο μήνες (μέσω ΑΣΕΠ) οι προσλήψεις των 6.667 μονίμων στην καθαριότητα. Γιατί συμφώνησαν οι δανειστές
Από τον
Νίκο Β. Τσίτσα
Στην τελική ευθεία έχει μπει η πρόσληψη 6.667 εργαζομένων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ σε τομείς ανταποδοτικών έργων (καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση) με αιχμή τον κλάδο της καθαριότητας, μετά την υπογραφή των σχετικών αιτημάτων των ΟΤΑ από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη. Στόχος του διαγωνισμού, που αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι τα τέλη του έτους, είναι να μονιμοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός παρατασιούχων που εργάζεται με συμβάσεις στην καθαριότητα και στις υπόλοιπες ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ. Για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Εσωτερικών προσφάτως ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία ενισχύεται η μοριοδότηση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ που θα συμμετάσχουν στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.
Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ενέκρινε το σύνολο των αιτημάτων των ΟΤΑ αλλά καλύφθηκε ένα ποσοστό των αιτούμενων θέσεων που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά το 80%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των μόνιμων θέσεων που θα προκηρυχθούν αναμένεται να αυξηθεί, καθώς το υπουργείο έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία από τους ΟΤΑ. Παρότι έχει ψηφιστεί η ενίσχυση της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας, ο διαγωνισμός θα γίνει με τα μόρια, την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, οπότε θα συμμετάσχουν και πολίτες που είτε είναι άνεργοι είτε διαθέτουν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ δεν λειτουργεί η εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων στην οποία οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να υπολογίσουν τη μοριοδότησή τους.
Μέχρι στιγμής έχει εγκριθεί ο αριθμός των προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ, για να δοθεί η εντολή στο ΑΣΕΠ να εκδώσει την προκήρυξη για τις 6.667 θέσεις σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ ανά την επικράτεια, θα πρέπει να υπογραφεί το σχετικό αίτημα από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη και από τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη. Κατόπιν το ΑΣΕΠ αναμένεται να εκδώσει τον διαγωνισμό σε ΦΕΚ μέχρι τα τέλη του 2017. Από την έκδοση του ΦΕΚ και με βάση τα χρονοδιαγράμματα που θα προσδιορίζει η προκήρυξη θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι ενδιαφερόμενοι. Στο ΑΣΕΠ συζητούν δύο προτάσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού: να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο έτσι όπως έχει προσδιορίσει η ανεξάρτητη Αρχή τα τελευταία χρόνια και όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων να κατατεθούν ηλεκτρονικά ή οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις αιτήσεις στους ΟΤΑ και κατόπιν οι δήμοι να αποστείλουν τα αιτήματα στην ανεξάρτητη Αρχή.
Στόχος είναι να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα μέχρι τον Μάρτιο του 2018, όταν λήγουν οι παρατάσεις στις συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Κυβερνητικοί παράγοντες όμως αναφέρουν ότι με τους ρυθμούς που κινείται το ΑΣΕΠ και συνυπολογίζοντας τη διαδικασία των ενστάσεων δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στα τέλη της άνοιξης του 2018.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δανειστές έχουν συμφωνήσει με την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ στη λογική ότι δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς θα πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι δημότες.
Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει προτείνει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και σε άλλους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με παράλληλη περικοπή των θέσεων έκτακτου προσωπικού, το οποίο υπολογίζεται σε πάνω από 70.000 εργαζομένους σε όλο το Δημόσιο. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης θα αφορούν τους τομείς της καθαριότητας, της ύδρευσης και της αποχέτευσης και θα αφορούν την πρόσληψη εργατών καθαριότητας, οδηγών απορριμματοφόρων, εργατών καθαριότητας, ηλεκτρολόγων και υδραυλικών.
Η πλειονότητα των θέσεων αφορά υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, δηλαδή με απολυτήριο δημοτικού για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 ή απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή ισοδύναμου απολυτήριου τίτλου κατώτερης Τεχνικής Σχολής ή Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπως θα περιγράφεται στην προκήρυξη και αναλόγως με την ειδικότητα.
Το παράδειγμα που δείχνει την αλήθεια
Με βάση τον νόμο 2190/1994 θα μοριοδοτηθούν ο βαθμός του απολυτηρίου, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων που έχει ο υποψήφιος, ο χρόνος ανεργίας, ο οποίος υπολογίζεται σε εξάμηνα και δεν ξεπερνά τα 800 μόρια, η ηλικία του υποψηφίου, καθώς και ο χρόνος προϋπηρεσίας, ο οποίος, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4479/2017, ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/1994 (Α’ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες, φτάνοντας το ανώτατο όριο στα 408 μόρια.
Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μονιμοποιηθεί το σύνολο των παρατασιούχων, καθώς στον διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες πολίτες χαμηλών προσόντων, οι οποίοι θα «κερδίσουν» μόρια λόγω της μακρόχρονης ανεργίας, η οποία πιστοποιείται μέσω ΟΑΕΔ. Για παράδειγμα, για τη θέση ενός εργάτη καθαριότητας διαγωνίζονται δύο υποψήφιοι με τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή είναι 55 ετών, έχουν δύο ανήλικα παιδιά 10 και 11 ετών και έχουν απολυτήριο δημοτικού με βαθμό 5. Ο ένας είναι άνεργος επί τέσσερα χρόνια και ο άλλος είναι συμβασιούχος επί 24 μήνες. Σύμφωνα με τη μοριοδότηση που προβλέπεται για τους υποψηφίους στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα προσληφθεί αυτός που έχει παραμείνει άνεργος επί τέσσερα χρόνια γιατί θα λάβει 800 μόρια, ενώ ο έτερος υποψήφιος για την προϋπηρεσία θα λάβει μόλις 408 μόρια, ενώ στις άλλες κατηγορίες και οι δύο θα λάβουν την ίδια βαθμολογία.
«Μας εμπαίζουν» φωνάζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ, που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Οι κοινωνικές υπηρεσίες στους δήμους σε αρκετές περιπτώσεις βοήθησαν πολίτες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες σε ζευγάρια που εργάζονταν ή αναζητούσαν δουλειά, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» υποστήριξε τις ανάγκες των ηλικιωμένων δημοτών με επιτυχία ανά την επικράτεια, ενώ οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι στις πρώτες προτιμήσεις των νέων ζευγαριών, λόγω χαμηλού κόστους αλλά και υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών. Μόνο στο πρόγραμμα «βοήθεια στο Σπίτι» απασχολούνται 5.000 εργαζόμενοι, ενώ στα ΚΔΑΠ περίπου 1.400 εργαζόμενοι με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που αθροίζουν από 12 μήνες έως 12 χρόνια, για κάποιους εργαζομένους.
Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε να καταγραφούν οι συμβασιούχοι και να υπάρχει ειδική μέριμνα για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ούτως ώστε να μονιμοποιηθούν με την πρώτη ευκαιρία, η κυβέρνηση αρχίζει και τα… γυρίζει, αφήνοντας εκτός προγραμματισμού για μονιμοποιήσεις τους εργαζομένους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και μια σειρά από άλλους συμβασιούχους, οι οποίοι δεν χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα με την Ε.Ε. «Λες και εμείς δεν καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες» αναφέρει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Γιάννης Παπαχατζής.
Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ουσιαστικά τους απέκλεισε από την προοπτική μονιμοποίησης. Ο Γ. Παπαχατζής είναι μόλις 32 ετών, πατέρας ενός παιδιού και εργάζεται στο ΚΔΑΠ Τροιζηνίας του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων τα τελευταία οχτώ χρόνια, από το 2009, με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Κατέχει πτυχίο Ιστορίας Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ και έχει πτυχία Ανωτέρων Θεωρητικών της Μουσικής, ενώ εκπροσωπεί 1.400 εργαζομένους στα ΚΔΑΠ σε όλη την επικράτεια.
Τελικά, έχετε ενταχθεί στον σχεδιασμό για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή εξαιρεθήκατε για κάποιο λόγο;
Την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπία του Δ.Σ. των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη. Καταθέσαμε ακόμα μία φορά στην υπουργό τις προτάσεις μας για μόνιμες κρατικές κοινωνικές δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους δήμους, με επαρκή – σταθερή – εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μόνιμες θέσεις εργασίας για το ήδη υπάρχον προσωπικό, καθώς αυταπόδεικτα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ. Προτάσεις με τις οποίες τόσο προεκλογικά όσο και σε προηγούμενη συνάντησή μας, μερικούς μήνες πριν, είχε συνταχθεί και η ίδια, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.
Εκτιμάτε ότι υπήρξε μεταστροφή της κυβέρνησης στο θέμα σας; Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάνει λόγο από την πρώτη στιγμή για ανοιχτούς διαγωνισμούς και χρηματοδότηση θέσεων συμβασιούχων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Ενώ όλους τους προηγούμενους μήνες οι αρμόδιοι υπουργοί μιλούσαν και επίμονα μας διαβεβαίωναν για «αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης εργαζομένων, με συνεχείς ανανεώσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ», μία λύση που θα κάλυπτε σε συντριπτικό ποσοστό σχεδόν όλους τους εργαζομένους, τώρα βλέπουμε μία αλλαγή κατεύθυνσης. Η «αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης» άλλαξε σε «ανοιχτούς και διαφανείς διαγωνισμούς». Ανοιχτοί διαγωνισμοί, που σημαίνουν, αφενός, καμία διασφάλιση του συνόλου του υπάρχοντος προσωπικού, παρ’ όλη την πολυετή εμπειρία που έχει αποκτήσει στο αντικείμενο, αφετέρου, καμία διασφάλιση ότι οι δήμοι θα αιτηθούν να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού. Πρόκειται για μία λύση που εκ των πραγμάτων θα αφήσει πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας εκτός μόνιμων θέσεων και, πολύ πιθανώς, εκτός εργασίας.
Αλλαξε κάτι από τη συμφωνία που είχατε με την κυβέρνηση -όπως λες- στη συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη πριν από μερικούς μήνες;
Με μεγάλη μας έκπληξη, καθώς η υπουργός παρουσίαζε την περασμένη Παρασκευή τις προθέσεις της κυβέρνησης για την επίλυση του εργασιακού μας ζητήματος, της πολυετούς ανασφάλειας και «ομηρίας», προέκυψαν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται ως ανυπέρβλητες, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν εμπαιγμό άνευ προηγουμένου. Συγκεκριμένα, απαραίτητη προϋπόθεση-εμπόδιο είναι οι δομές μας να πάψουν να συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και η χρηματοδότηση να προέρχεται από αμιγώς εθνικούς πόρους, καθώς οι μισθοδοσίες προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να καλύπτονται από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεδομένου ότι το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) λήγει το 2020 (και με μία πιθανή παράταση το 2022), η όποια λύση του εργασιακού μας προβλήματος αναβάλλεται για τότε, σύμφωνα με την υπουργό.
Δηλαδή, η λύση για την περίπτωσή σας θα έρθει σε δύο χρόνια από τώρα, το συντομότερο. Θα εργάζεστε μέχρι τότε στο πρόγραμμα;
Ποιος ξέρει; Εχω δει συναδέλφους μου να απολύονται έπειτα από 12 χρόνια συμβάσεων, επειδή αντέδρασαν, λόγω του ότι είχαν να τους πληρώσουν πέντε μήνες. Ακόμα μία φορά οι συμβασιούχοι-εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «καταδικαζόμαστε» σε διαρκή εργασιακή «ομηρία» και την απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, χωρίς πλήρη δικαιώματα, με μόνη δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης πως τόσο οι δομές όσο και οι θέσεις εργασίας μας θα στηριχτούν και θα διατηρηθούν με το ίδιο επισφαλές καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται συνελεύσεις πανελλαδικά για να δώσουμε άμεσα την απάντησή μας με δυναμικές κινητοποιήσεις, πλάι με άλλους συναδέλφους συμβασιούχους.