Στόχος άγνωστων βέβηλων έγιναν εβραϊκοί τάφοι και μνημεία στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών, στη Νίκαια. Οι δράστες έσπασαν τρεις επιτύμβιες στήλες και αναθήματα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Τα σπασμένα μνήματα είδε το πρωί του Σαββάτου φύλακας του νεκροταφείου και κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι οι βάνδαλοι έσπασαν τις επιτύμβιες πλάκες με τα πόδια τους.
Παρότι οι βίαιες επιθέσεις με αντισημιτικό πρόσημο είναι σχετικά σπάνιες στην Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων είχε καταγράψει επίσημα για το 2016 πέντε περιστατικά θρησκευτικής βίας που αφορούσαν τον ιουδαϊσμό. Στόχοι ήταν δύο φορές η Συναγωγή στα Ιωάννινα, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό, στην Αθήνα, καθώς και το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, αλλά και το παλιό εβραϊκό νεκροταφείο στον Βόλο. Την έντονη ενόχληση της Πολιτείας για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου εξέφρασε ο γ.γ. Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής: «Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου πρέπει να είναι για εμάς μια αιτία, ένας λόγος για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας ώστε το δηλητήριο του αντισημιτισμού να μείνει μακριά από την κοινωνία μας».
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. υποστήριξε: «Είναι ευθύνη της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να οδηγήσει τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, από όπου και αν αυτή προέρχεται».


