Δύο βραδιές για τα παιδιά που νοσούν

Ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για καλό σκοπό σε δύο συναυλίες σε Αθήνα, ΘεσσαλονίκηΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Ο Λεωνίδας Καβάκος «παίζει» μουσική για καλό σκοπό! Στις 11 και τις 13 Μαΐου ο διεθνούς φήμης σολίστ και μαέστρος, ο τιμημένος με τις σπουδαιότερες διακρίσεις του κόσμου βιολιστής, ολοκληρώνει τη φετινή συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, για ακόμη μια φορά ο καλλιτέχνης συμπράττει με την ορχήστρα αφιλοκερδώς -παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της ορχήστρας-, ενώ τα έσοδα των συναυλιών δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την Αθήνα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και στη Θεσσαλονίκη, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ».

Η συναυλία της 11ης Μαΐου θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ της 13ης Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οπως έχει γίνει γνωστό, η βραδιά θα ξεκινήσει με το απαιτητικό «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα», του Γ. Σ. Μπαχ, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η μαγευτική Συμφωνία αρ. 4 σε μι ύφεση μείζονα «Ρομαντική», του Αντον Μπρούκνερ.

Αξίζει να τονιστεί ότι στις δύο συναυλίες τον διάσημο Ελληνα μουσικό θα συνοδεύουν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA αλλά και η Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο βιολιστής ήταν εκείνος που είχε εκφράσει την επιθυμία του να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική σε πόλεις της περιφέρειας, φτάνοντας σε όλους εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε συμφωνικές συναυλίες, ευεργετώντας τους λιγότερο ευνοημένους αλλά και συνδράμοντας στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την οποία συνδέεται με παλιούς, βαθείς δεσμούς.

Το εν λόγω πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που έχει τον τίτλο «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά», υλοποιείται με την καταλυτική συνδρομή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

• Info: Η συναυλία της 11ης Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αρχίζει στις 20.30, ενώ της 13ης Μαΐου, στις 21.00.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα