Μειώνει φόρους ο Τραμπ εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών!

Με το βλέμμα στραμμένο στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου και την ελπίδα οι ρεπουμπλικάνοι να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτό) εξαγγέλλει νέες φοροαπαλλαγές. «Θα υποβάλλουμε (προτάσεις για) επιπρόσθετες περικοπές των φόρων πριν από τον Νοέμβριο» δήλωσε χθες ο Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στις εγκαταστάσεις οργάνωσης που εναντιώνεται στις αμβλώσεις, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει τη σκέψη του αυτήν με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μπρέιντι.

Ο Τραμπ έχει υπογράψει ήδη από τον Δεκέμβριο νόμο που εγκρίνει μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κίνηση που οι ρεπουμπλικάνοι προβάλλουν ως το πιο εμβληματικό επίτευγμα της θητείας του.

Εκτός από τις φοροαπαλλαγές, χωρίς αμφιβολία οι ρεπουμπλικάνοι θα επιχειρήσουν να «εξαργυρώσουν πολιτικά» και την καλή πορεία της οικονομίας, τονίζοντας κυρίως τη μείωση της ανεργίας.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου θα κριθούν όλες οι έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ αναμένεται να ανανεωθεί το ένα τρίτο της Γερουσίας.

Για να αποσπάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων (435 έδρες) από τους ρεπουμπλικάνους οι δημοκρατικοί θα πρέπει να κερδίσουν άλλες 23 επιπλέον εκείνων που ελέγχουν ήδη. Πιο εύκολα θα μπορούσε να ανατραπεί η πλειοψηφία των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, καθώς είναι οριακή (51-49).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα