Ο Δημ. Καμμένος (που ήταν εδώ και καιρό φευγάτος) προκαλεί κόντρες

Πρόσωπο των ημερών έχει γίνει ο διαγραφείς από τους ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος και τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι, αναφορικά με το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής που κατέχει, δίνουν και παίρνουν. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της αποπομπής του κ. Καμμένου (είχε προαναγγείλει προ εβδομάδων η «κυριακάτικη δημοκρατία» την αποχώρησή του από τους ΑΝ.ΕΛ. και την κυβερνητική πλειοψηφία) έγινε γνωστό ότι το Μαξίμου θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες καθαίρεσής του καταθέτοντας πρόταση μομφής εναντίον του, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος δεν θα επιτρέψει να του ασκηθεί πρόταση μομφής, αλλά θα παραιτηθεί. Ακόμη ένα σενάριο, το οποίο ακούγεται εντόνως στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, είναι ο βουλευτής να περιμένει να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του, ώστε να πραγματοποιηθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή, στην οποία έχει δικαίωμα για αγόρευση μιας ολόκληρης ώρας. Διόλου απίθανο, λοιπόν, να επιλέξει να ανέβει στο βήμα και, αφού προηγουμένως έχει εκθέσει αναλυτικώς τις απόψεις του, να παραιτηθεί.

Παρά την απώλεια ενός βουλευτή, δεν φαίνεται όμως να… ίδρωσε και πολύ το αυτί της κυβέρνησης, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να σχολιάζει ότι ο κ. Καμμένος ήταν χαμένος εδώ και αρκετό καιρό, καταγγέλλοντας ότι υπήρχαν υπόνοιες ότι λειτουργεί «σε υπηρεσία για να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση».

Ανταλλάγματα

Ο ίδιος πάντως συνεχίζει να έχει σταθερή παρουσία στα τηλεπαράθυρα, από όπου χθες ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. την περασμένη εβδομάδα οι αντιρρήσεις των συναδέλφων του για το Σκοπιανό κάμφθηκαν όταν τους αποκαλύφθηκε ότι θα υπάρξουν ανταλλάγματα σχετικά με το χρέος, τις συντάξεις και τον ΕΝΦΙΑ.

Αμεση ήταν η διάψευση από τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ Θόδωρο Τοσουνίδη, που υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν δόθηκε το όνομα Μακεδονία με αντάλλαγμα καλύτερη συμφωνία για το χρέος.

Συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών από τους ΑΝ.ΕΛ.

Η υπογραφή της συμφωνίας για τα Σκόπια προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και αποχωρήσεις στους ΑΝ.ΕΛ., καθώς, αν και επιμένει στη διαφωνία του για την ονομασία, το κόμμα του Πάνου Καμμένου συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, που υπερψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αλλά και την παραίτηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου, χθες ήταν η σειρά του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Πλακεντά, του αναπληρωτή γραμματέα Υγείας των ΑΝ.ΕΛ. Μανώλη Αλιφιεράκη και άλλων στελεχών να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Την αποχώρησή τους με αφορμή τη στάση του κόμματος στο μείζον εθνικό θέμα ανακοίνωσαν επίσης το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μάρκος Βύρλιος, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Χρήστος Μπανιώρας, ακόμα δέκα στελέχη της Συντονιστικής της Κοζάνης, ο εκπρόσωπος του κινήματος στη Δράμα Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης και η πολιτεύτρια Μεσσηνίας Κατερίνα Αργυροπούλου. Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε και ο τ. αναπληρωτής γραμματέας, ιδρυτικό μέλος και πρώτος εκλεγμένος στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, Αθανάσιος Μπέλτσος.

Σε δήλωσή του στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτης Σγουρίδης χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αποχωρήσεις αποτέλεσμα της συναισθηματικής φόρτισης και της έλλειψης κατανόησης της τακτικής που ακολουθήθηκε από το κόμμα. «Δεν χαιρετώ τα στελέχη που αποχώρησαν. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή, βλέποντας την ορθόδοξη πολιτική του προέδρου, θα επανέλθουν στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ.» σημείωσε και επανέλαβε πως «όταν η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή για να κυρωθεί, εμείς σαφέστατα θα καταψηφίσουμε, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την περαιτέρω στάση μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα