Ελεύθερος για τον φόνο του κλέφτη Τσιγγάνου!

Αγρίεψαν οι Ρομά στην Κόρινθο λόγω μη προφυλάκισης του 35χρονουΣε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές στην Κόρινθο μετά τη χθεσινή απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος που σκότωσε και στη συνέχεια επιχείρησε να εξαφανίσει σε λατομείο έναν 52χρονο Ρομά, ο οποίος αποπειράθηκε μαζί με έναν ομόφυλο συνεργό του να κλέψει κότες από το κοτέτσι του σπιτιού του δράστη στο χωριό Σολωμός.

Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς οι συγγενείς του θύματος απειλούν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Νωρίτερα χθες το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κυκλώσει το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου και δεν επέτρεπαν στους Ρομά να πλησιάσουν, καθώς επρόκειτο να μεταχθεί για να απολογηθεί ο 35χρονος κατηγορούμενος. Ωστόσο δεν έλειψαν κάποια μικροεπεισόδια, όταν ομάδα από το συγκεντρωμένο πλήθος επιχείρησε να πλησιάσει στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, αλλά απωθήθηκε από ομάδες των ΜΑΤ. Ομως και την Τρίτη έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια από Ρομά, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια για να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο.

Στην ανακρίτρια

Ο 35χρονος πέρασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το κατώφλι της ανακρίτριας και απολογήθηκε επί πολλές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού υποστήριξε πως το θύμα, μαζί με άλλους, είχε μπει στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψει, και ότι ο ίδιος άρπαξε μια καραμπίνα και πυροβόλησε επειδή φοβήθηκε. Ετσι, αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος, με την υποχρέωση να αλλάξει τόπο διαμονής, μακριά από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του νέου τόπου διαμονής του.

Μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα protothema.gr, o δικηγόρος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας είπε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από μια πολύωρη διαδικασία, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να εξασφαλίσει η Πολιτεία την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Επίσης, «κάλεσε την κυβέρνηση και τα κόμματα να οριοθετήσουν επιτέλους τα όρια της αυτοάμυνας, αλλά κυρίως να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε πολίτες σαν τον εντολέα μας να μην αναγκάζονται για να σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις απελπισίας, καταστρέφοντας τη ζωή τους».

Επίσης, τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες και επισήμανε πως είναι αδιανόητο η Δικαιοσύνη να καλείται να καλύπτει τις αμέλειες και τις πλημμέλειες της κεντρικής εξουσίας. «Αν λειτουργούσαν όλα στοιχειωδώς σωστά, ούτε ο άνθρωπος θα έχανε τη ζωή του ούτε ο εντολέας μου θα βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη έγινε η κηδεία του 52χρονου, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος Ρομά, οι οποίοι δήλωσαν ότι το μόνο που θέλουν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι δεν θα πειράξουν κανέναν κάτοικο από το χωριό Σολωμός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα