Επεισόδια στην επέτειο Αλέξη Γρηγορόπουλου

Προσαγωγές μελών του ΚΚΕ Μ-Λ που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία, ενώ διώξεις ασκήθηκαν σε δύο δικηγόρους

Με εντάσεις, μικρής έκτασης επεισόδια και δεκάδες προσαγωγές σημαδεύτηκε και η 12η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί πάνω από 5.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους, ενώ drones, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και κάμερες επιστρατεύτηκαν, ώστε το Αρχηγείο να έχει άμεση εικόνα για τι συμβαίνει στους δρόμους. Για πρώτη φορά, με απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η χρήση καμερών από τις δυνάμεις των μέτρων τάξης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΓΑΔΑ κατά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών, ως αποδεικτικό υλικό.

Νωρίς χθες το πρωί, και παρά την απαγόρευση, περίπου 20 μέλη του ΚΚΕ Μ-Λ με πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία οργανωμένοι σε μπλοκ προς τη συμβολή της Τζαβέλα με τη Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές στην Κρατική Ασφάλεια. Επίσης, σε προσαγωγές από την πλατεία Εξαρχείων και τον Βύρωνα προχώρησαν οι δυνάμεις, ενώ μοτοπορεία πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου υπό διακριτική επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ., στον Άγιο Δημήτριο.

Ωστόσο, ποινική δίωξη για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία ασκήθηκε στους δικηγόρους Κώστα Παπαδάκη και Θανάση Καμπαγιάννη, που είχαν υπογράψει το κάλεσμα σε πορεία την 6η Δεκέμβρη, παρά την απαγόρευση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι δύο δικηγόροι επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συμβολή της Μεσολογγίου με την Τζαβέλα στα Εξάρχεια για να αφήσουν, όπως είπαν, ένα λουλούδι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Ωστόσο, συνελήφθησαν και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τόσο ο κ. Παπαδάκης όσο και ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη», όπως τη χαρακτήρισαν, σύλληψή τους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, «στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα, μαζί και οι αστυνομικοί, οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

Στο μεταξύ, βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει καταγραφεί από πολυκατοικία και διακινήθηκε από λογαριασμό «αλληλέγγυων» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει καταγράψει αστυνομικό διμοιρίας να κρατάει ανθοδέσμη με την οποία «χτυπάει» συνάδελφό του και σκορπίζει τα άνθη της. Οπως ανέφερε η αρχική ανάρτηση, τα λουλούδια είχε εναποθέσει νωρίτερα γυναίκα στη συμβολή της Τζαβέλα με τη Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.
Η αναπαραγωγή του επίμαχου υλικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα, με αρνητικά και ιδιαιτέρως επικριτικά για τη συμπεριφορά του ενστόλου των ΜΑΤ σχόλια.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την τιμωρία του από την υπηρεσία του, ενώ, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα