Pontosnews: Ανανεώθηκε το portal των Ποντίων

Μια ζωντανή και πλούσια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τις μνήμες, τις παραδόσεις και την ιστορία του Πόντου

Στον «αέρα» του διαδικτύου βρίσκεται πλέον το ανανεωμένο Pontosnews.gr, μια ζωντανή και πλούσια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τις μνήμες, τις παραδόσεις και την ιστορία του Πόντου, η οποία λειτουργεί παράλληλα και ως ειδησεογραφικό portal με συνεχή κάλυψη της επικαιρότητας.

Στελεχωμένο από έμπειρους δημοσιογράφους που παράγουν πρωτογενές, έγκυρο και ποιοτικό περιεχόμενο, το Pontosnews.gr έχει ως στόχο, εκτός από την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, να ενώσει συλλόγους και ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου, μέσα από μια καλαίσθητη και εύκολη στην πλοήγηση ιστοσελίδα.

«Εδώ και έξι χρόνια το portal Pontos News επιτελεί πολύ σημαντικό έργο. Με σοβαρότητα και συνέπεια καλύπτει σημαντικά ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού: της Ιστορίας μας, της τρέχουσας δραστηριότητας των ποντιακών συλλόγων, των προγραμμάτων στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης και συνέχισε: «Χαίρομαι που δεν σταματάτε, δείχνοντας επιθυμία για συνεχή βελτίωση. Γνωρίζετε ότι εδώ και αρκετά χρόνια το ίδρυμά μας υποστηρίζει το έργο της μοναδικής στη χώρα ακαδημαϊκής έδρας που ασχολείται με τη μελέτη της ιστορίας του Πόντου. Είμαι ευγνώμων στο portal Pontosnews.gr για τη στενή συνεργασία στη κάλυψη της δραστηριότητας της έδρας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ. Είμαι βέβαιος ότι κοινό μας χρέος είναι να εισαγάγουμε νέες σελίδες στην ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, να μεταδώσουμε στη νέα γενιά μια συγκεντρωμένη βάση γνώσεων, να διατηρήσουμε τη μοναδική μας γλώσσα και τον πολιτισμό. Και αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο εάν οι προσπάθειες όλης της παγκόσμιας ποντιακής κοινότητας είναι ενωμένες».

Τέλος, ευχήθηκε στη διεύθυνση της ιστοσελίδας και στους δημοσιογράφους καλή επιτυχία, καρποφόρες εργασίες και καθημερινή αύξηση του αναγνωστικού κοινού.

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης ευχήθηκε σε σχετική ανακοίνωση στους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ιστοσελίδα να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους αναγνώστες τους με συνέπεια, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο.

«Εύχομαι και αυτή τη νέα περίοδο να συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια την Ιστορία, τη λαογραφία και τον πολιτισμό του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που είναι ακόμα ζωντανός και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε. Καλώς ήρθες, νέο Pontosnews».

Στην καμπάνια που προβάλλεται τις τελευταίες ημέρες για την ανασχεδιασμένη έκδοση της ιστοσελίδας, αρκετοί επιτυχημένοι Πόντιοι, όπως ο συγγραφέας, γεωπολιτικός αναλυτής και εκδότης της εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη» Σάββας Καλεντερίδης, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, οι αρθρογράφοι Παντελής Σαββίδης και Τάσος Κοντογιαννίδης, η τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου και ο Λευτέρης Πανταζής, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, οι αδελφοί Τσαχουρίδη και άλλοι, στηρίζουν τη φιλόδοξη αυτή ιδέα που επιχειρεί να αγκαλιάσει την απεραντοσύνη του Ελληνισμού.

«Είναι στελεχωμένο από επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι με σοβαρότητα και εγκυρότητα παρουσιάζουν την ελληνική και τη διεθνή ειδησεογραφία και επικαιρότητα. Ταυτοχρόνως, όμως, παρουσιάζουν και τις πολιτιστικές δραστηριότητες του απανταχού Ελληνισμού. Οπου βρίσκονται ελληνικές κοινότητες, ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και παρουσιάζουμε τις δραστηριότητές τους» ανέφερε στο Open TV, μεταξύ άλλων, ο Σάββας Καλεντερίδης, προσθέτοντας ότι επόμενος στόχος είναι η ιστοσελίδα να μεταφραστεί στα αγγλικά και τα ρωσικά, προκειμένου να μπορούν να τη διαβάζουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν σχέση με τον Ελληνισμό, αλλά δεν μιλούν τη γλώσσα μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα