Υβριστικά συνθήματα εναντίον του Μητσοτάκη στον αποχαιρετισμό του Μίκη

Λαϊκή αγανάκτηση κατά Μητσοτάκη

Με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης εναντίον του ήρθε αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις έφτασε χθες το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών για την τελετή αποχαιρετισμού στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τη Μητρόπολη για το ύστατο «χαίρε» στον μεγάλο Ελληνα μόλις είδε τον πρωθυπουργό να φτάνει στη Μητρόπολη άρχισε να τον αποδοκιμάζει, να τον γιουχάρει και να φωνάζει συνθήματα εναντίον του, με κυρίαρχο το «Ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμα…».

Ναι μεν την εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό στη Μητρόπολη είχε οργανώσει το ΚΚΕ, αλλά δεν είχαν συγκεντρωθεί πολίτες μόνο υπό τη σημαία του, αλλά άνθρωποι από άλλους κομματικούς σχηματισμούς, καθώς ο Μίκης ήταν αγαπητός και αποδεκτός από όλους, πέρα και έξω από κομματικά όρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έζησε μια υποδοχή και ένα σύνθημα-σοκ για τον ίδιο, που πήρε τον χαρακτήρα γενικής αποδοκιμασίας, αφού δεν το φώναζαν πέντε, δέκα, είκοσι άνθρωποι, αλλά όλος ο κόσμος που ήταν έξω από τη Μητρόπολη.

Η σκηνή ήταν απρόβλεπτη, αλλά και χαρακτηριστική της μεγάλης οργής και αγανάκτησης του κόσμου, που βρήκε αυτή την ευκαιρία για να ξεσπάσει κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του ίδιου του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης που επίσης αποδοκιμάστηκαν, όπως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός ήταν εμφανώς αμήχανος και έδειχνε σαν να μην αντιλαμβάνεται όχι μόνο τον λόγο της αποδοκιμασίας, αλλά ούτε την ιερότητα του ύστατου αποχαιρετισμού στον Μίκη, καθώς ο φακός τον «συνέλαβε» κάποια στιγμή να χαμογελά αμήχανα. Ηταν το ίδιο χαμόγελο που είχε στη συνέντευξη Τύπου την οποία είχε δώσει πριν από έναν μήνα περίπου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, που φαίνεται ότι «φοράει» κάθε φορά που βρίσκεται έξω από τον γυάλινο και ψεύτικο κόσμο που του έχουν χτίσει οι επικοινωνιολόγοι του, οι image makers και τα φιλικά προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του μέσα ενημέρωσης, που του κρύβουν την πραγματικότητα.

Το στιγμιότυπο του καβγά με τον Δ. Κουτσούμπα

Ο εκνευρισμός και η αμηχανία του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν φανερά και την ώρα που οι αρχηγοί περίμεναν έξω από τη Μητρόπολη για να περάσει το φέρετρο με τον Μίκη. Ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και διαμαρτυρήθηκε στον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, κατηγορώντας τον ότι αυτός έβαλε τον κόσμο να τον αποδοκιμάζει.

Ο κ. Κουτσούμπας τού απάντησε: «Τι ανοησίες είναι αυτές που λες; Τι δουλειά έχω εγώ; Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον κόσμο». «Ναι, αλλά εσείς είχατε την ευθύνη» ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης, αποχωρώντας εκνευρισμένος. Η αντίδραση του κόσμου εναντίον του δεν είναι τυχαία και, κυρίως, δεν είναι συμπτωματική και μεμονωμένη. Δείχνει ότι ο κόσμος παντού «βράζει», ξεχειλίζει από οργή, και αυτό σηματοδοτεί τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του στο εξής. Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, σε άλλες περιπτώσεις, πως, όταν γίνεται η αρχή, όταν δίνεται το σύνθημα, η αποδοκιμασία γενικεύεται και ο κόσμος εκδηλώνει την οργή του σε κάθε εμφάνιση και παρουσία των κυβερνώντων. Κι αυτό θα πρέπει να περιμένει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανεβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη, όσο κι αν τα φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν να προβάλουν τέτοιες εικόνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα