Η μάχη των επίγονων στο κόμμα του τράγκα

Η οικογένεια του θανόντος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κατά του εκπροσώπου Τύπου

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα και στο κόμμα του, Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι οι επίγονοι έχουν γίνει άνω κάτω δημιουργώντας σκηνικό έντασης και αλληλοκαταγγελιών για το θέμα της διαδοχής.

Η δημοσιοποίηση της έντασης και των υπόγειων αρχικά τριβών έγινε μετά την ανακοίνωση την περασμένη Τρίτη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα Παντελή Ζήλου και της οικογένειας του εκλιπόντος με την οποία έκαναν λόγο «για αυθαίρετες διαδικασίες» σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου, αναφερόμενοι στον εκπρόσωπο Τύπου Πάρι Κουρτζίδη, ο οποίος με τη σειρά του τους απάντησε αναφερόμενος σε πρόσωπα που βλέπουν το κίνημα ως λάφυρο.

Ο κ. Ζήλος και η οικογένεια υποστήριξαν μεταξύ άλλων: «Επισπεύδονται αυθαίρετα “διαδικασίες” αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης “ψήφου εμπιστοσύνης” κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (…) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν τον θάνατο του προέδρου. Η εκλογή του προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου, και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος (εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του προέδρου».

Απαντώντας ο κ. Κουρτζίδης είπε ότι η οικογένεια κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα, χαρακτήρισε «θρασύδειλο» τον διευθυντή χωρίς να τον κατονομάσει και υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος μου ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους, να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως (…) τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον “Λουδοβίκο”, τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του ΚΕΛΑΝ όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα