Πώς θα μπουν τα πρόστιμα στους 60άρηδες ανεμβολίαστους

Τι ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την επιβολή του πιο ακραίου μέτρου επιβολής του εμβολιασμού. Χθες δόθηκαν διευκρινίσεις από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, ο οποίος συμμετείχε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Έτσι, το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εμφανίζεται κατευθείαν στην Εφορία και θα είναι απαιτητό από το κράτος μέχρι να εμβολιαστεί ο εκάστοτε πολίτης.

Πρόκειται για ένα κατάφωρα άδικο μέτρο, καθώς μεγάλη μερίδα των πολιτών αυτής της ηλικίας είναι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί τεράστιες και διαδοχικές περικοπές όλη την προηγούμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χρήστος Πιτσιλής, το πρόστιμο θα εμφανίζεται στους ανεμβολίαστους πολίτες στη διαδικτυακή πύλη emvolio.gov.gr. Ωστόσο, όσοι εκτιμούν ότι πρέπει να εξαιρεθούν από το διοικητικό πρόστιμο θα πρέπει με τους κωδικούς του TAXISnet να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και στην κατηγορία «Τα αιτήματά μου», και να υποβάλουν εκεί την αίτηση ένστασης, η οποία θα εξεταστεί από την εκάστοτε αρμόδια υπηρεσία.

Η ένσταση θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και δικαιολογημένη, και στην περίπτωση που ο ανεμβολίαστος δικαιωθεί το πρόστιμο θα διαγράφεται τον επόμενο μήνα. Ειδικά για τον μήνα Ιανουάριο θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ στο τέλος του μήνα. Για τους επόμενους μήνες το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ, σε περίπτωση διενέργειας της πρώτης δόσης μετά τη 16η ημέρα του μήνα επιβάλλεται το σύνολο του προστίμου.

Δηλαδή, σε περίπτωση που ένας πολίτης εμβολιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου, θα του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και 100 ευρώ για τον Φεβρουάριο, καθώς έκανε το εμβόλιο μετά τη 16η ημέρα του μήνα που ορίζει το πλαίσιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα