Ιατροδικαστές: Δύο θάνατοι δεν οφείλονται σε παθήσεις!

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υποβάλουν τα πορίσματα οι επιστήμονες και να βάλουν τέλος στο θρίλερ της Πάτρας

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να έρθει στο φως η αλήθεια για τα ακριβή αίτια θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται όλοι οι επιστήμονες που ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση να καταθέσουν τα πορίσματά τους και να βάλουν τέλος στο θρίλερ που έχει συνταράξει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», σήμερα ή το πολύ έως αύριο οι Αρχές θα έχουν στα χέρια τους το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης της Τζωρτζίνας, του ενός παιδιού της οικογένειας, που άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Ιανουάριο. Παράλληλα, τις επόμενες ώρες, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών κοριτσιών θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα. Φαίνεται πως ήδη οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους τόσο της Μαλένας όσο και της Ιριδας. Μάλιστα, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις φέρεται ότι καταλήγουν πως οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου.

Όλα αυτά οδηγούν σε ντόμινο εξελίξεων και καθιστούν πιθανό το ενδεχόμενο οι γονείς να κληθούν άμεσα μέσα στην εβδομάδα να καταθέσουν. Σε δηλώσεις του, χθες, ο Σωτήρης Μπουζιάνης, ο ιατροδικαστής της μικρής Τζωρτζίνας, σημείωσε: «Τις επόμενες μέρες, κατά τις εκτιμήσεις μας, θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Έχουν βρεθεί ουσίες, αλλά αυτό πρέπει ακόμα να διευκρινιστεί, γιατί το παιδί έπαιρνε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή γίνεται συσχετισμός των ουσιών». «Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου – τις επόμενες μέρες θα έχουμε. Έχουμε ευρήματα, αλλά πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι. Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο» πρόσθεσε.

Σόκαραν οι φωτογραφίες με το μελανιασμένο χέρι της Τζωρτζίνας

Αίσθηση προκάλεσαν χθες και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα η Τζωρτζίνα να έχει μελανιές στο χέρι της. Για το συγκεκριμένο εύρημα η οικογένεια από την Πάτρα έχει υποστηρίξει ότι έγινε από το αναπηρικό καροτσάκι που χρησιμοποιούσε το παιδί. Η φωτογραφία προέρχεται από κέντρο αποκατάστασης που επισκεπτόταν το κορίτσι μετά το πρώτο σοβαρό επεισόδιο. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι μίλησαν με την οικογένεια και, όταν πλέον άλλαξε η τοποθέτηση του χεριού πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο, τότε σταμάτησαν και οι μελανιές.

Για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μίλησε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ανέφερε πως «όταν έχουμε μια φωτογραφία λέμε ότι έχει μια σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα».

Για τις μέρες που έζησε η 9χρονη Τζωρτζίνα μέσα στο νοσοκομείο ύστερα από την εγκεφαλοπάθεια μίλησε και εργαζόμενος, ο οποίος βρισκόταν κοντά της. Ο άνδρας ανέφερε πως του έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς φαινόταν να μη δείχνει την απαραίτητη προσοχή στο παιδί. Οσον αφορά την 9χρονη, ο άνδρας δήλωσε πως «φαινόταν φοβισμένη». «Η Τζωρτζίνα μία ήταν πολύ χαρούμενη και μία βυθισμένη στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δεν μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά δεν έδειχνε το κατάλληλο ενδιαφέρον. Ενα παιδί δεν μπορεί να κάνει μελανιές από τη μεταφορά του στο καρότσι. Πόσο μάλλον όταν το περιποιούνται εξειδικευμένα άτομα με τεράστια εμπειρία. Η Τζωρτζίνα αντιλαμβανόταν πολύ περισσότερα από όσα νομίζαμε. Τη μέρα που μπήκε για μαγνητική δεν ήρθε σε μας. Οταν την ξαναείδα είδα ένα παιδί κοιμισμένο από τη νάρκωση» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: «Μου έκανε εντύπωση που, από τη μέρα που μας είπε η μητέρα ότι αρρώστησε, δεν έκανε καμία προσπάθεια να σηκώσει το παιδί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα