«Είμαι η φωνή της Καρολάιν» είπε στην ανατριχιαστική κατάθεσή της η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

«Όταν άκουσα για τη δολοφονία, είπα “ο σύζυγος το έκανε”»

Με πομπώδεις εκφράσεις και εξαντλητικές λεπτομέρειες περιέγραφε για περισσότερες από πέντε ώρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ελένη Μυλωνοπούλου τις σκέψεις της Καρολάιν Κράουτς, τους φόβους της, αλλά και την άποψη που είχε σχηματίσει για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας εμφανίστηκε ως «η φωνή της Καρολάιν» και υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή θεώρησε ότι ο δράστης της δολοφονίας της ήταν ο σύζυγος. «Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί, που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται τον θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντάς το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του» περιέγραψε η μάρτυρας.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι στο πρώτο ραντεβού το ζευγάρι τής εξήγησε πως η Καρολάιν είχε κατάθλιψη λοχείας, ενώ συνολικά έγιναν 12 συνεδρίες.

Αποκαλύψεις

«Την πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου, ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντάς μου μια ιδανική σχέση, μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια, πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτή ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με την Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν “θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί”! Αμέσως αποδομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερώτημα, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα». Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η 20χρονη βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την αποβολή της.

«Στην ερώτησή μου γιατί τόσο γρήγορα αποφάσισε να μείνει έγκυος δεν μου απάντησε. Ηταν ένα παιδί που φοβόταν. Μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά δεν πήγαινε, γιατί δεν είχε πού να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει, γιατί αισθανόταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας χαρακτήρισε «χειριστική και ελεγκτική» τη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, εξηγώντας πως «πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της τής έστελνε χρήματα, τα έπαιρνε εκείνος – δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Ολα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου».

Αναφερόμενη στη σχέση του ζευγαριού, ξεκαθάρισε ότι η 20χρονη δεν της είχε αναφέρει ποτέ περιστατικά σωματικής βίας, αλλά της εξιστόρησε λεκτικά επεισόδια και πώς ερωτεύτηκε τον 33χρονο πιλότο:

«Όταν η Καρολάιν ήταν 16 ετών, της είχε κάνει έναν “βομβαρδισμό” έρωτα! Πετούσε με το ελικόπτερο, ήθελε να τη βάλει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ηταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί χειριστική συμπεριφορά».

Πρόεδρος: «Η Καρολάιν είχε συνειδητοποιήσει τον κόσμο που εσείς τώρα μας αναφέρετε;»

Μάρτυρας: «Ναι. Η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατηύθυνε την κουβέντα. Νόμιζε, ως χειριστικός, ότι μπορεί να με κοροϊδέψει, και εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα “πρέπει να φύγεις, γιατί δεν ξέρεις πού θα καταλήξει”. Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε “θα αγοράσω ένα οικόπεδο, να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάμε καλά. Ακόμη σε πιο μακρινή περιοχή”. Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση – εάν η σχέση είναι νοσηρή, δεν πρόκειται να φτιάξει. Στην επόμενη συνεδρία μού είπε ότι θα παίρνανε δάνειο και θα τους δίνανε και οι γονείς τους χρήματα – οι γονείς της τα περισσότερα. Ηταν έξω φρενών και μου έλεγε “πάλι οι γονείς μου πληρώνουν”».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να πείσει την 20χρονη να μιλήσει στη μητέρα της, ενώ της έδωσε και το τηλέφωνο της δικηγόρου της, που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό που της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η διακοπή της συνεργασίας τους μέσω γραπτού μηνύματος.

«Στις 4 Φεβρουαρίου διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, ο οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει. Οταν άκουσα το έγκλημα, η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι, με αυτά που βλέπω, ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί, γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα, το σκυλί… Το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του, την ένιωθε και τη δολοφόνησε».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα