Ο Αλμπερτ Μπουρλά ψάχνει «πελάτες» για 7 δισ. εμβόλια

Ο CEO της Pfizer κατηγόρησε τους πολίτες για το στοκ στις αποθήκες του

Aίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, σύμφωνα με τον οποίο ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 7 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού της φαρμακοβιομηχανίας παραμένουν στα αζήτητα, στις αποθήκες της Pfizer.

Ο CEO του κολοσσού μάλιστα δεν δίστασε να κατηγορήσει τους πολίτες για αυτό, λέγοντας πως «οι άνθρωποι δεν είναι αρκετά μορφωμένοι ώστε να πιστεύουν πως τα εμβόλια κάνουν καλό». Δεν δαπάνησε όμως χρόνο να σκεφτεί ποιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων, που, αντί να εξηγήσουν και να πείσουν τους πολίτες τους, προτίμησαν να τους εκφοβίζουν, να τους εκβιάζουν και να τους τιμωρούν.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σουάμπ, και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer προχώρησαν σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις, οι οποίες προκαλούν προβληματισμό για όσα συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Φυσικά, στο επίκεντρο βρέθηκε η πανδημία του κορονοϊού και το αν τελικά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Σε αυτό το σημείο, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer υποστήριξε ότι το νόημα βρίσκεται στα εμβόλια και όχι στις θεραπείες, αφού στόχος είναι να μην ασθενήσει κάποιος και όχι να κολλήσει και μετά να θεραπευτεί.

Αξιοσημείωτη ωστόσο ήταν η αναφορά στο ποιος παίρνει την ευθύνη όταν κάτι δεν πάει καλά με τα εμβόλια και τα λοιπά φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως έχει γίνει πολλάκις με τα εμβόλια του Covid-19. Ο Μπουρλά απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι περισσότερες χώρες και οι κυβερνήσεις παίρνουν την ευθύνη, αφήνοντας -όπως γίνεται αντιληπτό- πολύ βολικά τις φαρμακευτικές βιομηχανίες στο απυρόβλητο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα