Νέα δίωξη κατά της διαβολομάνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει την 9χρονη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα. Οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή έπειτα από 45 λεπτά

Στα παλιά της… λημέρια επιστρέφει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, που καλείται να απολογηθεί για μια νέα κατηγορία που της προσάπτει η Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας!

Η 33χρονη, που έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ενώ ερευνάται και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί το κατώφλι της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία, για να δώσει τις εξηγήσεις της.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης άσκησε συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της Πισπιρίγκου, θεωρώντας πως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι προτού χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί είχε πάλι προσπαθήσει να το δολοφονήσει, όταν νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις των γιατρών και άλλα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει ότι ενώ η 9χρονη νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα μέσα σε λίγες ώρες κινδύνευσε να πεθάνει, αλλά επανήλθε στη ζωή έπειτα από 45 λεπτά χάρη στην επέμβαση των γιατρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει σε εξωτερική παρέμβαση από τη μητέρα του κοριτσιού την καρδιακή ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα και της προκάλεσε τετραπληγία.

Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να βρεθεί κατηγορουμένη και για τον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ιριδας. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη δώσει ανωμοτί εξηγήσεις και αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή της στους θανάτους. Αυτή τη στιγμή δεν κατηγορείται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, όμως οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, που χειρίζονται την υπόθεση, μελετούν τον φάκελο προκειμένου να αποφασίσουν ως προς την άσκηση ή μη δίωξης σε βάρος της 33χρονης. Σε περίπτωση που κριθεί ότι πρέπει να της ασκηθεί δίωξη για τους δύο θανάτους των παιδιών της, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ανακριτή -πιθανότατα στην ίδια ανακρίτρια, εφόσον έχει γυρίσει πίσω η πρώτη υπόθεση-, ο οποίος κάποια στιγμή θα την καλέσει σε απολογία.

Πάντως, η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά οποιοδήποτε ρόλο στον θάνατο των παιδιών της, ενώ φέρεται ότι έχει αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, που κάνουν λόγο για βίαιο, ασφυκτικό θάνατο των παιδιών.

«Το μόνο στοιχείο που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια είναι το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά, όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν θάνατο από φυσικά αίτια. Υπάρχουν ιατροδικαστές που διατυπώνουν διαφορετική επιστημονική άποψη από το νέο πόρισμα, όμως δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους, γιατί δεν θέλουν τον διασυρμό» είχε δηλώσει ο συνήγορός της Οθωνας Παπαδόπουλος.

Όπως γίνεται φανερό, αυτή η διαφωνία στα πορίσματα των ιατροδικαστών θα αποτελέσει όπλο στη φαρέτρα της 33χρονης. «Δεν υπάρχουν επιστημονικές διαφωνίες για τα αίτια του θανάτου των παιδιών, ενώ η δίκη θα μετατραπεί σε ιατροδικαστικό ντέρμπι» σημείωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα