Βρέθηκαν στον δρόμο οι 100 μαθητές δημοτικού στο Αιγάλεω!

Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη και προχώρησαν στην έξωση του σχολείου

Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή εικόνα βρέθηκαν γονείς και παιδιά το πρωί της Δευτέρας έξω από το 9ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, αφού δικαστικοί επιμελητές είχαν τοποθετήσει λουκέτο στην εξώπορτα του κτιρίου, μετά την απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε οριστικά τους ιδιοκτήτες απογόνους του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα, με αποτέλεσμα να γίνει έξωση… στο σχολείο.

Η υπόθεση τελεσιδίκησε υπέρ της κόρης και των εγγονών του Ζαμπέτα, και την Παρασκευή επιδόθηκε το εξώδικο έξωσης και μπήκε λουκέτο στο σχολείο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο τα 100 παιδιά που φοιτούν σε αυτό. Οι εικόνες και τα βίντεο που καταγράφηκαν το πρωί της Δευτέρας είναι γροθιά στο στομάχι, αφού τα περίπου 100 παιδάκια του δημοτικού έκαναν προσευχή στο… πεζοδρόμιο, έχοντας στους ώμους τις σχολικές τους τσάντες! Οι σοκαρισμένοι εκπαιδευτικοί και οι φανερά προβληματισμένοι γονείς τους δεν είχαν λόγια να τους πουν για να εξηγήσουν τι συνέβη και, κυρίως, τι θα ακολουθήσει. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να αφήσουν τα μικρά παιδιά στον δρόμο κι έτσι αναγκάστηκαν να απουσιάσουν από την εργασία τους.

«Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και τρία χρόνια και δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για τα παιδιά μας. Δεν πρόκειται να φύγουν από το σχολείο. Να πάνε πού; Στο 14ο Δημοτικό που ήδη είναι κορεσμένο και έχει μόνο τρεις τουαλέτες; Θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Αιγάλεω Βιργινία Γεωργοπάνου.

Από την πλευρά του ένας γονέας και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού είπε: «Εδώ και δύο χρόνια, ενώ ήταν γνωστή η δικαστική διαμάχη με τους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα στους οποίους ανήκει το κτίριο, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για το πού θα κάνουν μάθημα τα παιδιά, ώσπου πριν από λίγες ημέρες βγήκε η οριστική απόφαση για έξωση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα