Οδηγός για τα τέλη κυκλοφορίας!

Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η παράταση. «Τσουχτερά» τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τη «λυπητερή»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκπνοή της παράτασης που έδωσε το ΥΠΟΙΚ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023. Υπενθυμίζεται πως οι ιδιοκτήτες έχουν διορία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, μετά την παράταση που είχε δοθεί στο τέλος του 2022. Το υπουργείο Οικονομικών εφιστά την προσοχή στους υποχρέους, καθώς σε περίπτωση που δεν πληρώσουν τις οφειλές τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνουν στα 30.000 ευρώ και ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

• Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες: Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

• Μέσω web banking, εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη από την τράπεζά σας εφαρμογή: Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου, αμέσως μετά τα γράμματα «RF». -Τέλος, μπορείτε να οπλιστείτε με υπομονή και να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο. Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη:

Α. ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ TAXISNET: Για συντομία θα πρέπει να έχετε πρόχειρους τους κωδικούς TAXISnet, τον προσωπικό σας ΑΦΜ, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Στη συνέχεια μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ. Αμέσως μετά πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ». Σε αυτό το σημείο εισάγετε τους κωδικούς TAXISnet και μετά πατάτε «ΣΥΝΔΕΣΗ». Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων». Αμέσως μετά επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων». Σε αυτό το σημείο επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Μετά πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας», προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Β. ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ TAXISNET: Τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν σε αυτή την περίπτωση είναι ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος. Αφού έχετε διαθέσιμα τα παραπάνω στοιχεία μπαίνετε στο site της ΑΑΔΕ. Στη συνέχεια πατάτε το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ». Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί πρέπει να συμπληρώσετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε τη χρονιά που επιθυμείτε. Στην προκειμένη περίπτωση, το 2022.

Στη συνέχεια πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο, προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα