Φιλόλογος διδάσκει σκληρό πορνό σε μαθητές λυκείου!

Ανάστατοι και οι γονείς στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών από την ανάγνωση χυδαίας φρασεολογίας στην τάξη

Σάλος έχει προκληθεί στο Γεννάδειο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών, όπου καθηγητής έδωσε σε μαθητές απόσπασμα βιβλίου με σεξουαλικό περιεχόμενο και ακατάλληλη φρασεολογία για ανηλίκους. Ο εκπαιδευτικός, ο οποίος προετοιμάζει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις, τους παρουσίασε αποσπάσματα του μυθιστορήματος Σουηδού συγγραφέα κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Εκθεσης.

Διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου σε προτζέκτορα και δεν τα διένειμε, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις εξωσχολικών συγγραμμάτων, προφανώς για να μην αφήσει… ίχνη του σοφτ πορνό αναγνώσματος.

Εκπληκτοι οι μαθητές και οι μαθήτριες διάβασαν φράσεις με σεξουαλικά υπονοούμενα που εξάπτουν τη φαντασία τους, αλλά και ύβρεις με σεξιστικό περιεχόμενο, όπως «πάρ’ την κωλάρα σου και γέμισε τη σακούλα» και «με γουστάρεις, εξυπνάκια; Μήπως θέλεις να μου τον γλείψεις;».

Αλλο απόσπασμα που παρουσίασε ο καθηγητής στη σχολική αίθουσα αναφέρεται σε κοπέλα και στην «αχαλίνωτη ερωτική της φύση, και ιδιαίτερα στη θερμή σχέση της με το πέος του, τον οποίο αποκαλούσε “κύριο Τυφλοπόντικα”, του στιλ “χμ, νομίζω ότι ο κύριος Τυφλοπόντικας έχει όρεξη για τρελίτσες”».

Οι φράσεις αυτές σόκαραν μαθητές, οι οποίοι μοιράστηκαν την… εμπειρία με συμμαθητές τους σε κρυφή ομάδα στο Instagram. Κάποιοι δε από αυτούς έβγαλαν φωτογραφία τα αποσπάσματα του βιβλίου από τον προτζέκτορα στην σχολική αίθουσα, υπογραμμίζοντας τις επίμαχες φράσεις.

Αλλοι μαθητές ανέφεραν αποσπάσματα του βιβλίου στους γονείς τους, οι οποίοι αντέδρασαν, ενημερώνοντας τον διευθυντή του σχολείου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Ερωτηθείς ο εκπαιδευτικός υποστήριξε πως η ανάγνωση των συγκεκριμένων αποσπασμάτων του μυθιστορήματος έγινε με αφορμή τη γιορτή του αγίου Βαλεντίνου και στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Ομως το συγκεκριμένο μυθιστόρημα δεν περιλαμβάνεται στην ύλη του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Εκθεσης.

Εξάλλου, αναζητώντας το συγκεκριμένο βιβλίο στον εκδοτικό οίκο, διαπιστώνει οποιοσδήποτε ότι είναι κατάλληλο για άνω των 18 ετών και όχι για ανηλίκους. Κι όμως, ο καθηγητής το παρουσίασε στους ανήλικους μαθητές του…

Στον σχολικό σύμβουλο

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον σχολικό σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια. Αντίθετα, φημολογείται «κουκούλωμα», καθώς ο συγκεκριμένος φιλόλογος φαίνεται πως έχει ερείσματα στο υπουργείο Παιδείας. 

Μπορεί να υπεραμύνεται της σεξουαλικής απελευθέρωσης των μαθητών, αλλά, όταν αυτοί έκαναν κατάληψη στο σχολείο με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου, τους έκανε «μάθημα» για τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κάνουν κατάληψη, παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας σχετική επιστολή του διευθυντή του σχολείου προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Με απλά λόγια, προπαγάνδιζε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κάνουν κατάληψη οι μαθητές, ενώ την ίδια ώρα αντιδρούσε η μαθητική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Αν μη τι άλλο, κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου θα βαθμολογούσαν με… άριστα τον εκπαιδευτικό που είναι υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης, αλλά εναντίον των αντικυβερνητικών αντιδράσεων για τη φονική σύγκρουση των τρένων…

Πατέρας μαθήτριας που φοιτά στο σχολείο δήλωσε στην «δημοκρατία»: «Βιάστηκε ο ψυχισμός τους, η παιδική αθωότητά τους. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες αξίες και ηθικοί φραγμοί, και να προσέχουμε τα παιδιά μας. Εχουν ενημερωθεί και ο διευθυντής και ο σχολικός σύμβουλος. Το γνωρίζει η υπουργός; Το αποδέχονται;»

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα