Με μηνύσεις Κούγια συνεχίζεται η δίκη…

Καταλογίζει ψευδορκία (και) στην παιδοχειρουργό μάρτυρα, ενώ αναμοχλεύει τις αιχμές κατά Ηλιάδη για «εμπορία οργάνων»

Στα ανεξήγητα επεισόδια που παρουσίαζε η μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου, και όχι όσο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, καθώς και στη συμπεριφορά των γονιών του παιδιού αναφέρθηκε χθες καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδοχειρουργός, εντατικολόγος Ευστρατία Σαμκινίδου, η οποία αναχώρησε από το δικαστήριο «φορτωμένη» με δύο μηνύσεις για ψευδορκία. Τις μηνύσεις ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει εις βάρος της ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έβαλε εκ νέου στο «στόχαστρό» του τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, αφήνοντας και πάλι βαρύτατες αιχμές για τον ρόλο του στις μεταμοσχεύσεις.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας αιτήθηκε να παραδοθεί το φυλασσόμενο αίμα του παιδιού στην ιατροδικαστική υπηρεσία, σε μάρτυρα ειδικών γνώσεων, τον οποίο η πλευρά της Πισπιρίγκου έχει καλέσει ώστε να το επανεξετάσει. Μάλιστα, ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει για κατάθεση την παιδίατρο που παρακολουθούσε και τα τρία κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη, προκειμένου να καταδειχθεί μεταξύ άλλων, όπως είπε, «αν η κυρία κατηγορουμένη ήταν μια τυπική μητέρα, φρόντιζε τα παιδιά της και για ποιο λόγο τα πήγαινε στη γιατρό».

Αφού το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να κρίνει την «τύχη» του αιτήματος, στο βήμα κλήθηκε η κυρία Σαμκινίδου, η οποία ήταν μια από τους γιατρούς που φρόντισαν την Τζωρτζίνα όταν αυτή εισήχθη και πάλι στο Νοσοκομείο του Ρίου, στις 19 Ιανουαρίου του 2022, με τη μητέρα της να αναφέρει στους γιατρούς ότι έκανε εμετούς στο σπίτι τους. «Δύο ημέρες μετά το εξιτήριο που δώσαμε στην Τζωρτζίνα τηλεφώνησε η μητέρα και μας είπε ότι το παιδί είχε κάνει στο σπίτι εμετούς. Είχε καλέσει τον κ. Ηλιάδη. Εγινε εισαγωγή και στις 21 του μήνα έχουμε την πρώτη εισαγωγή του παιδιού στη ΜΕΘ Παίδων, διότι παρουσίασε αποκορεσμό και βραδυκαρδία.

Εμεινε στη ΜΕΘ 12 ώρες και ήταν σταθερή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική» είπε η γιατρός για τις κρίσιμες ώρες νοσηλείας του παιδιού και συνεχίζοντας ανέφερε: «Στις 22 του μήνα έγινε η επόμενη εισαγωγή του παιδιού στη ΜΕΘ με αναφερόμενο το ίδιο επεισόδιο. Πήγα στο δωμάτιο και είδα το παιδί. Ηταν κάτωχρο, είχε ταχυκαρδία και το μετέφερα στη ΜΕΘ. Εκεί ήταν συνδεδεμένο με μόνιτορινγκ και δεν αναδείχθηκε κανένα πρόβλημα. Το παιδί παρέμεινε 24 ώρες στη ΜΕΘ και στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στην κλινική. Στις 26 του μήνα η Τζωρτζίνα με τα ίδια συμπτώματα μεταφέρθηκε και πάλι στη ΜΕΘ. Την επόμενη ημέρα και με τη συναίνεση των γονέων αποφασίστηκε να πάει στην Αθήνα να συνδεθεί με εγκεφαλογράφο και να δούμε από πού προέρχονται όλα αυτά».

Κόντρες για ΚΑΡΠΑ

Εν συνεχεία ερωτήσεις στη μάρτυρα άρχισε να υποβάλλει ο κ. Κούγιας, ο οποίος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Ανδρέα Ηλιάδη για το θέμα των μεταμοσχεύσεων αλλά και κατά της μάρτυρος, εναντίον της οποίας -όπως είπε- θα υποβάλει δυο μηνύσεις για ψευδορκία. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου εστίασε στον χρόνο που πρέπει, όπως είπε, να γίνεται ανάνηψη στα παιδιά έπειτα από ανακοπή, ώστε να αποφεύγεται η τετραπληγία, όπως συνέβη με την Τζωρτζίνα, την οποία οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή έπειτα από περίπου 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ.

Κούγιας: Παντού σταματάνε μετά από 20 λεπτά ανάνηψης, μόνο στη δική σας μονάδα δεν σταματάνε με τον κ. Ηλιάδη. Γιατί συνεχίζετε στα 30 λεπτά;

Πρόεδρος: Εχει απαντήσει…

Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο, γιατί και το να μην απαντά κάποιος είναι ψευδής κατάθεση. Να μας πει γιατί συνεχίζει πέραν των 30 λεπτών ανάνηψη, όταν η Καρδιολογική Εταιρία λέει ότι σταματάμε στα τέσσερα λεπτά, η κυρία Καρατζά στα 20 λεπτά…

Μάρτυρας: Οι οδηγίες των Αγγλων του ’21 και της αμερικάνικης εταιρίας αυτές είναι.

Κούγιας: Η κυρία κατηγορουμένη υποβάλλει καινούργια μήνυση στη μάρτυρα για ψευδορκία. Δεν υπάρχει κανένα σύγγραμμα, κανένα εγχειρίδιο που να λέει αυτά. Εσείς μαζί με τον κ. Ηλιάδη γιατί συνεχίζετε και θέλετε παιδιά-φυτά; Μήπως το κρατάτε γιατί θέλετε να κάνετε μεταμοσχεύσεις;


Ο συναισθηματικός πατέρας και η απομακρυσμένη, ψυχρή μάνα

Όταν η πρόεδρος της έδρας ρώτησε την παιδοχειρουργό – εντατικολόγο Ευστρατία Σαμκινίδου για τη συμπεριφορά των γονιών του παιδιού στο Νοσοκομείο του Ρίου, η μάρτυρας χαρακτήρισε τον Μάνο Δασκαλάκη «συναισθηματικό», ο οποίος «χάιδευε το παιδί και έκλαιγε», και τη Ρούλα Πισπιρίγκου «πιο απομακρυσμένη, που κρατούσε μια στάση πιο ψυχρή σε σχέση με τον πατέρα και η οποία άκουγε με προσοχή τους γιατρούς και έκανε ελάχιστες ερωτήσεις».


Απαιτεί δημόσια συγγνώμη από τη Χρηστίδου για τις «συκοφαντίες»

Μήνυση και αγωγή σε βάρος της Σίσσυς Χρηστίδου θα καταθέσει, όπως ανακοίνωσε χθες, ο Αλέξης Κούγιας, εάν η παρουσιάστρια δεν του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, ενώ -όπως σημείωσε- σκοπεύει και να την καταγγείλει στην ΕΣΗΕΑ.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου καταγγέλλει «εκστρατεία δυσφημήσεώς» του από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, «εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος της λόγω της προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης που έχει με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Mega».

Οπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, η παρουσιάστρια άρχισε να τον δυσφημεί «από τότε που πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας του πρώην συζύγου της, γνωστού τραγουδιστή, τον οποίο έχει διασύρει ακραία στο πανελλήνιο και τον έχει καταδικάσει, ότι δήθεν αυτός είναι εκατομμυριούχος και αυτή είναι μια φτωχή εγκαταλειμμένη μάνα και δεν της δίνει χιλιάδες ευρώ διατροφή για ένα μικρό παιδάκι» του ζήτησε να αναλάβει την εκπροσώπηση του πρώην συζύγου της κυρίας Χρηστίδου «στην ως άνω υπόθεσή του».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, η παρουσιάστρια σκοπίμως διαστρέβλωσε «για άλλη μια φορά» όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στη δίκη της εντολέως του, καθώς «διοργάνωσε» εκπομπή, καλώντας «έναν δημοσιογραφικό τύπο που δεν τον γνωρίζει ούτε η μητέρα του, και μια δυστυχισμένη μητέρα, με μοναδικό σκοπό» να τον δυσφημήσει.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα