Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν

Εκνευρισμός στο Εφετείο για την απουσία του πιλότου -που διαβάζει για πανελλαδικές- και του συνηγόρου του

Την αγανάκτηση της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς, των μαρτύρων, που είχαν προσέλθει από νωρίς στο ακροατήριο για να καταθέσουν, αλλά και των μελών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκάλεσε χθες η απουσία του συνηγόρου υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από τη δικαστική αίθουσα, όπου είχε προγραμματιστεί να συνεχιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής γυναίκας και μητέρας στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Απών από τη δικαστική αίθουσα, εκτός του συνηγόρου του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ήταν όμως και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, ο οποίος, όπως είχε ενημερώσει το δικαστήριο σε προηγούμενη συνεδρίασή του, το διάστημα αυτό θα προετοιμαζόταν ώστε να δώσει πανελλαδικές για να εισαχθεί στη Νομική Σχολή.

Νωρίς μάλιστα χθες το πρωί, με την έναρξη της δίκης, ο καταδικασμένος σε ισόβια και πολυετή κάθειρξη πιλότος ενημέρωσε εγγράφως το δικαστήριο για την απουσία του αλλά και για την εξουσιοδότηση που παρείχε στη δικηγόρο Σοφία Βλαχιώτη να τον εκπροσωπήσει στη δίκη, επειδή ο κ. Παπαϊωαννίδης δεν θα μπορούσε να παραστεί, καθώς δίκαζε άλλη υπόθεση στον Πειραιά. Πλην όμως, όπως ενημερώθηκε το δικαστήριο, ούτε η κυρία Βλαχιώτη μπορούσε να παραστεί στο ακροατήριο, επειδή είναι κλινήρης στο σπίτι της.

Μάλιστα, συνεργάτιδα του κ. Παπαϊωαννίδη ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει ακόμη μία φορά τη δίκη, με τον πρόεδρο, τον εισαγγελέα αλλά και τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Αθανάσιο Χαρμάνη να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτό το αίτημα της υπεράσπισης.

Μετά, δε, την υποβολή του αιτήματος για διακοπή, η έδρα αναζήτησε τρόπους ώστε να διεξαχθεί η δίκη. Ο πρόεδρος μάλιστα του δικαστηρίου ρώτησε τη συνεργάτιδα του κ. Παπαϊωαννίδη αν μπορεί εκείνη να παραστεί στο ακροατήριο, με τη συνήγορο να του απαντά πως δεν είχε εξουσιοδότηση.

Αιχμές

Στο σημείο αυτό φανερά ενοχλημένος ο κ. Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί στη δίκη την οικογένεια της Καρολάιν (πολιτική αγωγή), άφησε αιχμές για προσπάθεια κωλυσιεργίας της δίκης, με ευθύνη της υπεράσπισης του κατηγορούμενου πιλότου. «Και εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε τη δίκη στις 20 Φεβρουαρίου και φτάσαμε σήμερα να μη δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως αυτό πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, για να προσθέσει: «Πέντε φορές έχω έρθει από τον Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Μίλησα με τον κ. Παπαϊωαννίδη και με είχε διαβεβαιώσει πως, αν δεν μπορέσει εκείνος να παραστεί, θα έρθει συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο».

Εισαγγελέας: Να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα, μήπως εξευρεθεί λύση.

Πρόεδρος: Ο κ. συνήγορος δεν μας είχε ενημερώσει ότι είχε κώλυμα όταν ανακοινώσαμε τη σημερινή δικάσιμο. Η έτερη συνήγορος, η κυρία Βλαχιώτη, είναι ασθενής στο σπίτι της. Αν στείλουμε αστυνομικό, θα τη βρει;

Δικηγόρος, συνεργάτιδα Παπαϊωαννίδη: Βεβαίως, εκεί βρίσκεται.

Πρόεδρος: Εχουμε δώσει δύο διακοπές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, πρέπει να τελειώσουμε…

Εισαγγελέας: Να υπομνήσετε στον κ. Παπαϊωαννίδη την ανάγκη να είναι εδώ, εξαιτίας της υπεράσπισης κωλυσιεργεί η δίκη.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο -και αφού ο πρόεδρος ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν θέλει να φτάσει στο σημείο να στείλει αστυνομικό στο σπίτι, ώστε να διαπιστώσει αν πράγματι η συνήγορος είναι ασθενής, η έδρα, έπειτα από σύντομη διάσκεψη, αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Ιουνίου. Μάλιστα, μετά το τέλος της διαδικασίας ο κ. Χαρμάνης μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τόνισε πως «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και πως καλύτερο θα είναι ήταν να πάει «στη δραματική σχολή, όπου έχει ταλέντο».

Πρωτόδικα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταδικαστεί και του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, συν κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα