Διώκεται για ανθρωποκτονία ο 32χρονος Μπανγκλαντεσιανός

Βίντεο και κινητό «καίνε» τον προφυλακισμένο, που φαίνεται πάνω στο μηχανάκι μαζί με την Αναστάζια… Η δολοφονία έγινε σε εξωτερικό χώρο, λένε τώρα οι Αρχές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή στις Αλυκές της Κω, καθώς σε βάρος του 32χρονου Μπανγκλαντεσιανού που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την αρπαγή της άτυχης κοπέλας ασκήθηκε χθες συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση!

Ο 32χρονος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή τη νεαρή Πολωνή, είχε περάσει προχθές το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως συνήγορός του, και επί δύο ώρες έδινε εξηγήσεις στη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση.

Ωστόσο, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του την ανακρίτρια, που τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. Μετά την άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης οι δύο φάσεις της προανάκρισης, δηλαδή αυτή που αφορά την αρπαγή και εκείνη που αφορά την ανθρωποκτονία της 27χρονης, πιθανότατα θα ενωθούν.

Ανατροπή

Την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της όμορφης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών που ήταν σκεπασμένη με κλαδιά, φέρεται ότι έφερε ένα νέο βίντεο που έφτασε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και στο οποίο απεικονίζεται ο προφυλακισμένος 32χρονος και η αδικοχαμένη 27χρονη να φεύγουν από το σπίτι του με το μηχανάκι του. Εως τώρα οι Αρχές εκτιμούσαν ότι η δολοφονία έγινε εντός του συγκεκριμένου σπιτιού, το οποίο έγινε φύλλο και φτερό.

Ωστόσο, στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό απεικονίζεται ο Μπανγκλαντεσιανός να επιστρέφει λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι, όπου συγκατοικούσε με έναν Πακιστανό, και να φεύγει πάλι, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο 32χρονος κατηγορούμενος σκότωσε την Αναστάζια σε εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια επέστρεψε στη «βάση» του, προκειμένου να πάρει το σεντόνι και τις σακούλες, με τις οποίες βρέθηκε καλυμμένο το πτώμα της 27χρονης Πολωνής.

Εξάλλου, την κίνηση με το μηχανάκι, που καταγράφηκε κοντά στο σπίτι του κατηγορουμένου, φέρεται ότι επιβεβαιώνουν και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Το υλικό από την κάμερα, σε συνδυασμό με το σήμα από τα κινητά τηλέφωνα τόσο του 32χρονου όσο και της Αναστάζια, περιορίζει τον τόπο του εγκλήματος στα περίπου 400 μέτρα από το σπίτι του Μπανγκλαντεσιανού, προς το σημείο όπου βρέθηκε τελικά νεκρή, στις Αλυκές.

Στην ίδια ακτίνα τοποθετείται και το σημείο όπου είχε βρεθεί πεταμένο το κινητό της Αναστάζια, χωρίς την κάρτα SIM. Η ώρα που έπαψε να εκπέμπει σήμα είναι και η ώρα που εκτιμάται ότι η 27χρονη από την Πολωνία δολοφονήθηκε. Με βάση όλα τα παραπάνω, οι Αρχές εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο ο κατηγορούμενος να επιτέθηκε στην Αναστάζια στη διαδρομή από το σπίτι του μέχρι τις Αλυκές και να τη σκότωσε. Εκτιμάται δε ότι ο τόπος του εγκλήματος, εάν δεν είναι το ίδιο το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, ίσως είναι πολύ κοντά σε αυτό.

Ο συγκάτοικος

Αυτός φαίνεται πως είναι και ο λόγος που ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, αφού στην αρχική κατάθεσή του είχε υποστηρίξει πως ο 32χρονος και η 27χρονη είχαν φύγει από το σπίτι και ο Μπανγκλαντεσιανός είχε επιστρέψει έπειτα από ώρες.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε ότι ο συγκάτοικος του κατηγορούμενου αλλοδαπού έχει βοηθήσει πολύ την έρευνα των Αρχών, προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν η Αναστάζια έχει βιαστεί». Παράλληλα, τόνισε: «Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό και από τα μηνύματα που πήραμε σήμερα (σ.σ.: χθες) από το κινητό, προσπαθούμε να δούμε εάν έγινε κάποια στάση πριν από το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της κοπέλας» .

Δεν τον γνώριζε

Τέλος, η κυρία Δημογλίδου αποκάλυψε ότι η 27χρονη συνάντησε για πρώτη φορά τον 32χρονο από το Μπανγκλαντές το βράδυ που δολοφονήθηκε, λέγοντας πως από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου της δεν προκύπτει ότι είχαν επικοινωνία στο παρελθόν.

Την ανατριχιαστική υπόθεση, που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον η κοινή γνώμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Πολωνία, αναμένεται να «δέσουν» και τα αποτελέσματα από την ανάλυση του βιολογικού υλικού, το οποίο βρέθηκε στα νύχια της αδικοχαμένης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, καθώς και εκείνα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα οποία εκτιμάται ότι θα ξετυλίξουν την άκρη του αιματοβαμμένου νήματος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Τέλος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 27χρονη, το οποίο είχε ερευνηθεί τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι.


Η πρεσβεία έχει επιστρατεύσει Πολωνούς εισαγγελείς, μεταφραστές και ερευνητές

Με ισχυρά όπλα στη φαρέτρα του αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, πιθανότατα αυτό το Σάββατο, ο Πολωνός… Σέρλοκ Χολμς, ο οποίος διορίστηκε από την οικογένεια της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση θρίλερ που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα της αδικοχαμένης κοπέλας!

«Το Σάββατο ίσως επιστρέψω στην Ελλάδα» ανέφερε ο Πολωνός ντετέκτιβ Darwid Burzacki, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην οικογένεια της 27χρονης, καθώς διερευνά εις βάθος την υπόθεση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μαζί με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς ερευνητές, που έχουν διοριστεί προς εξακρίβωση των αιτιών και των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η όμορφη Αναστάζια, αναλύουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προκειμένου να είναι πλήρως ενημερωμένοι προτού φθάσουν στη χώρα μας. «Βρισκόμαστε στην Πολωνία και αναλύουμε το υλικό και τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί.

Περιμένουμε έγγραφα από την Εισαγγελία για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί» τόνισε ο Darwid Burzacki. Μιλώντας στο newsit.gr, ξεκαθάρισε ακόμη ότι τόσο η μητέρα της 27χρονης όσο και ο 28χρονος ομοεθνής σύντροφός της θα παραμείνουν στην Πολωνία. «Είναι πολύ πιθανό να επιστρέψω εγώ στο νησί το Σάββατο. Ωστόσο, η μητέρα της Αναστάζια και ο Μίχαλ θα παραμείνουν στην Πολωνία» διευκρίνισε ο διορισμένος ιδιωτικός ερευνητής.

Δήλωση Γιαμπλόνσκι

Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της άτυχης 27χρονης έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με αποτέλεσμα η πρεσβεία της χώρας να στείλει στο νησί μεταφράστρια, προκειμένου να γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην προανάκριση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Πάβελ Γιαμπλόνσκι είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι οι ενέργειες για τη δολοφονία της Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω γίνονται σταδιακά και διεξάγονται έρευνες από τις ελληνικές Αρχές, με τη συνδρομή Πολωνών εισαγγελέων. «Υπάρχει, επίσης, ένα στέλεχος από το προξενικό μας τμήμα στην πρεσβεία στην Αθήνα που διασφαλίζει την επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές» είχε τονίσει στο Polsat News.


«Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση» λέει η τραγική μάνα

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα onet παραχώρησε η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια. Οπως υποστηρίζει, δεν είχε καμία ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές για το συμβάν με την εξαφάνιση.

«Κανείς από την Αστυνομία δεν έδωσε σε εμένα και τον σύντροφό της Μικάλ καμία πληροφορία. Το μόνο που είπαν είναι ότι η έρευνα ήταν άκρως απόρρητη, ότι ακόμα δεν είχαν βρει το παιδί μου και ότι δεν μας απαγόρευαν να κάνουμε εμείς τη δική μας έρευνα» τόνισε και πρόσθεσε: «Ενας υπάλληλος της πρεσβείας μας ήρθε και μας είπε ότι βρήκαν μία σορό και ότι θα έπρεπε να πάμε να την αναγνωρίσουμε. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα, αλλά δεν υπήρξε καμία αναγνώριση… Εγώ δεν πιστεύω κανένα τεστ. Ηθελα να επιβεβαιώσω ότι ήταν το μωρό μου… Δεν μου έδειξαν τίποτα, ούτε από τα ενδύματά της, ούτε από το σακίδιό της, ούτε ένα κομμάτι από το φόρεμά της, απολύτως τίποτα».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα